Prihodnjo soboto spet za naslov državnih prvakinj

  Vlada Republike Slovenije je po enajstdnevnem zaprtju spet dovolila nadaljevanje športnih aktivnosti, tako da je Odbojkarske zveza Slovenije že določila termine preostalih tekem finala državnega prvenstva za ženske in moške, prav tako pa tudi obračunov za bronasto odličje. Tretja finalna tekma končnice med odbojkaricami Calcit Volleyja in Nove KBM Branika bo na sporedu v soboto, 17. aprila, ko se bodo v Kamniku v tekmi za tretje mesto pomerili tudi odbojkarji Calcit Volleyja in Salonita. Negotovosti, v kateri so bili klubi vse od 1. aprila naprej, ni več, v kakšnem stanju pa bosta kamniški ekipi nadaljevali sezono, pa je v tem trenutku težko reči.

  Morebitna četrta finalna tekma končnice med Kamničankami in Mariborčankami bo 19. aprila v Mariboru, morebitna peta pa dva dni kasneje, 21. aprila, znova v Kamniku. Na dosedanjih dveh obračunih so obakrat s 3:2 slavile odbojkarice Calcit Volleyja, ki branijo naslov slovenskih prvakinj.

  »Za nami je druga prekinitev državnega prvenstva v letošnji sezoni, kakšne pa bodo njene posledice, bomo šele videli. Ob tisti prvi prekinitvi, konec oktobra, je imela OZS dovolj manevrskega prostora, da so se tekme, ki so bile v tistem obdobju preložene, lahko odigrale pozneje, zdaj ga je bilo veliko manj. Vse skupaj je še toliko težje, ker so bile pred nami odločilne tekme za končno uvrstitev, vemo pa, kaj pomeni prekinitev trenažnega procesa. Pred prekinitvijo smo Novi KBM Braniku ponudili možnost, da bi tretjo tekmo igrali dan pred zaprtjem, tako kot jo je tudi SIP Šempeter v tekmi za tretje mesto GEN-I Volleyju, žal pa ekipi tega nista sprejeli. Tako smo ostali brez terminov, da bi lahko dokončali pokalno tekmovanje, v katerem v letošnji sezoni ne bo zmagovalca,« je novico, da se v letošnji sezoni pri odbojkaricah ne bo nadaljevalo pokalno tekmovanje, sporočil Gregor Hribar, predsednik OK Calcit Volleyja. Slovensko žensko reprezentanco namreč od 6. do 8. maja v Latviji čaka prvi kvalifikacijski turnir na letošnjem evropskem prvenstvu, drugi bo na sporedu teden dni pozneje v Bosni in Hercegovini.

  »Resnično je škoda, da nismo še pred lockdownom spravili pod streho še tretje tekme finala končnice, saj bi na ta način lahko pridobili termine tudi za končanje pokalnega tekmovanja. Zdaj je, kar je, je pa v tem trenutku težko napovedovati, v kakšnem stanju bodo igralke, ko se bodo vrnile nazaj na igrišče. Dobro je, da smo prvi dve finalni tekmi dobili, resda težko, ampak na koncu se šteje samo rezultat. Te prednosti zdaj ne smemo zapraviti, da pa so bile tekme v finalu končnice bolj izenačene, kot so bile v rednem delu prvenstva, me ni presenetilo, kajti Mariborčanke so močnejše za dve tuji okrepitvi, vrnila pa se je tudi Lorena Fijok Lorber. Na drugi strani smo mi, ko smo izvedeli, da Aljoša Jemec do konca sezone ne bo mogel voditi ekipe, vseeno doživeli manjši šok, kar vseeno ne bi smel biti razlog za te padce v naši igri. Sam jih pripisujem veliki želji, hkrati pa tudi bremenu, ki ga čutijo igralke, ki do zdaj niso bile v vlogi favoritinj, ko je šlo za naslov državnih prvakinj. V letošnji sezoni so, vemo pa, da je vedno težje nekaj braniti, kot napadati,« je razloge za dozdajšnji tesni zmagi svojih varovank v finalu končnice pojasnil Gregor Rozman.

  Več prostih terminov je bilo v moški odbojki, saj se bo reprezentanca zbrala šele v začetku maja, kar pomeni, da bomo ob državnem prvaku dobili tudi pokalnega. Še pred tem kamniško ekipo čaka druga tekma za tretje mesto, ko bodo prihodnjo soboto gostili Kanalce, morebitna tretja tekma pa bo na sporedu 21. aprila.

  »Ko je prvič prišlo do lockdowna, smo ga nekako sprejeli, saj je šlo za začetek sezone, zdaj, ko smo bili tik pred njenim koncem, je bilo vse skupaj bolj utrujajoče. Upam, da bomo lahko igrali tudi pokalne tekme, čeprav v tem trenutku še ne vemo kdaj. Ne bom ravno rekel, da bi bili oškodovani, če pokala na koncu ne bi mogli izvesti, je pa res, da bomo ob še eno priložnost, da dokažemo, da smo imeli v letošnji sezoni dobro ekipo. Dejstvo je, da smo bili v polfinalu končnice proti ACH Volleyju na pragu končnega uspeha, vendar na koncu nam je malo zmanjkalo. Toda navkljub bolečemu porazu smo proti Salonitu dokazali, da smo ekipa, ne nazadnje smo imeli na tej tekmi med drugim tudi 18 blokov, dobro smo igrali tudi v obrambi, zato smo si toliko bolj želeli, da bi se sezona nadaljevala. Trenutna naša največja težava, pa ne samo naša, je, da ne vemo, v kakšnem stanju so igralci,« pa je v negotovosti glede forme svojih varovancev tudi Gregor Jerončič, trener kamniških odbojkarjev.