Prepričljiv začetek kamniških princesk

  V prvem krogu 1B. ženske odbojkarske lige je druga ekipa Calcit Volleyja v dvorani OŠ Stranje premagala Mozirje s 3:0 (20, 14, 11). Prihodnjo soboto, 24. oktobra, bodo Kamničanke gostovale v Braslovčah. Tekma se bo začela ob 19.30.

  Calcit Volley – Mozirje  3:0 (20, 14, 11)

  Kamnik – Dvorana OŠ Stranje, brez gledalcev, sodnika: Tomec (Novo mesto), Novak (Dvor).

  Calcit Volley II: Lužovec 10, Javornik 13, Povh, Zorman 8, Žužek 6, Žvegla 2, Andrejič, Sitar 7, T. Gojak (L), A. Gojak (L), Kraševec 10. Trenerka: Katarina Vraber.

  Mozirje: Irman, Pogorevc 3, Verbovšek 7, Zaluberšek, Pikl 4, Vodlan 7, Kamenik 2, Kompan (L), Venek, Podgornik 1. Trener: Matija Petrič.

  Mlada druga kamniška ekipa, ki je v novo sezono vstopila brez Zale Špoljarič in Naje Boisa, ki zdaj nosita dres prve ekipe Calcit Volleyja, je prepričljivo začela novo sezono v 1B. ligi. Mozirjanke so se jim spodobno upirale le v prvem nizu, v nadaljevanju pa je bilo vse v znamenju varovank Katarine Vraber, ki je na klopi zamenjala Aljošo Jemca.

  V prvem nizu so gostje do 13. točke še držale korak z domačo ekipo, ki je bila šele v zadnjem tednu v polni zasedbi, saj je bila pred tem Živa Javornik s slovensko reprezentanco na evropskem prvenstvu do 17 let v Črni gori. Prav po dveh zaporednih točkah Javornikove so Kamničanke Mozirjankam pobegnile za pet točk (19:14), visoke prednosti pa niso več izpustile iz rok. Pred vstopom v končnico je Teja Verbovšek še znižala visok zaostanek svoje ekipe na tri točke (19:22), toda razpoložena Špela Lužovec ni dovolila preobrata. Niz se je končal s točko Sare Sitar.

  V drugem nizu so domače odbojkarice z asom Sitarjeve gostjam že v uvodu pobegnile za štiri točke (6:2). Po zaslugi Pogorevčeve so se Mozirjanke dvakrat še približale na dve točki zaostanka, zadnjič pri izidu 9:11, to pa je bilo bolj ali manj tudi vse, kar jim je v tem nizu uspelo. Z asom Javornikove so Kamničanke povedle z 18:12, s tem pa še ni bilo konec njene serije začetnih udarcev, ki se je končala z blokom Anje Zorman za kamniško vodstvo z 21:12. Zadnjo točko v drugem nizu je dosegla Noemi Žvegla.

  Tudi v tretjem nizu je bilo vse v znamenju domače ekipe, ki je bila še naprej boljša v vseh elementih odbojkarske igre. Mozirjanke so imele vse preveč težav na sprejemu, kar so Kamničanke izkoristile, si že na začetku priigrale visoko vodstvo ter zasluženo zmagale. Na koncu so imele kamniške odbojkarice 63-odstotni sprejem, gostje le 17-odstotnega, v napadu so bile 47-odstotno uspešne v napadu, gostje le 23-odstotne, z blokom pa so dosegle osem točk, Mozirjanke le tri.

  Izjava po tekmi

  Katarina Vraber, trenerka Calcit Volleyja II: »Končno smo le dočakali prvo uradno tekmo v sezoni. A prva tekma običajno prinese s sabo tudi neželene učinke in tudi danes je bilo tako. Tekmo smo začeli v krču. V prvem nizu smo naredile res veliko lastnih napak, zato smo bile tudi izenačene z Mozirjem, v nadaljevanju pa se je le pokazala kakovostna razlika med nami in Mozirjankami. Vsekakor nas čaka še veliko dela, manjkali pa sta Zala Krašovec in Tina Topič.«