Drugo ligo začeli z zmago

    Druga moška ekipa Calcit Volleyja je svojo prvo tekmo v letošnji sezoni igrala v sredo, ko je v četrtem krogu pokala Slovenije izgubila v Šoštanju proti tamkajšnjem 1B. ligašu, zato pa so bili toliko bolj uspešni dva dni pozneje, ko so v drugem krogu 2. DOL – moški v gosteh premagali Črnuče II s 3:0 (21, 14, 23). V tretjem krogu bodo v soboto, 24. oktobra, ob 18. uri, v dvorani OŠ Stranje gostili National Žirovnico.

    Med tednom so Kamničani proti bolj izkušenim Šoštanjčanom šele v tretjem nizu prikazali svojo pravo igro, vendar to ni bilo dovolj, da bi se uvrstili v osmino finala. Vendar so varovanci Gašperja Ribiča, ki so v sredo igrali brez Nika Mujanoviča, le dva dni pozneje prikazali veliko boljšo igro.

    Dvoboj s Črnučani, ki so v prvem krogu doma premagali National Žirovnico, so začeli v postavi Urban Blaževič, Gregor Frece, Teo Podobnik, Nik Mujanovič, Marko Medved (L), Rok Podbregar, Ambrož Poljanšek, ki so z dobro igro na servisu oddaljili domačine od mreže, za nameček pa so bili še učinkoviti v napadu. Po zanesljivi zmagi v prvem nizu so v drugem zaigrali še bolje in domačinom prepustili le 14. točk. Najbolj izenačen je bil tretji niz, v katerem so Črnučani še vodili s 16:15, potem pa so jim Kamničani pobegnili za točko ali dve. Na 22. točki so domačini sicer izid izenačili, v končnici pa kamniška ekipa ni dovolila preobrata.

    Za Calcit Volley II so igrali:  Urban Blaževič, Gregor Frece, Teo Podobnik, Nik Mujanovič, Marko Medved (L), Rok Podbregar, Ambrož Poljanšek,  Žiga Koncilija, Nik Drnovšek, Miha Okorn in Nejc Kregar.