Ostajajo vodilne na lestvici

  Odbojkarice Calcit Volleyja so po slovesu v Ligi prvakinj v šestem krogu Sportklub prve odbojkarske lige – ženske v svoji dvorani premagale Ankaran s 3:0 (16, 24, 17). V torek, 20. oktobra, bodo Kamničanke v dvorani OŠ Stranje igrale še zaostalo tekmo drugega kroga proti Krimu, tekma se bo začela ob 17.30, v nedeljo, 25. oktobra pa jih v sedmem krogu čaka derbi z Novo KBM Branikom, ki bo ob 20. uri.

  Calcit Volley – Ankaran  3:0 (16, 24, 17)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, brez gledalcev, sodnika: Novak (Dvor), Tomec (Novo mesto).

  Calcit Volley: Špoljarič (L), Mihevc 6, Pogačar 3, P. Marušič, Š. Marušič, Vovk6, Brulec Kostić 7, Boisa 2, Zatković , Janežič (L), Jerala 6, Radišković 18, Guiggi 2. Trener: Aljoša Jemec.

  Ankaran: Markežič 3, Hristoskova 15, Pangerc 1, Trobec 8, Čotar, Valenčič 6, Cerovac 4, Petranovič 2, Ačko (L), Vedlin (L), Frank. Trener: Željko Rulofs.

  Varovanke Aljoše Jemca so po dobri igri na povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij Lige prvakinj sicer končale svojo pot v najmočnejšem klubskem tekmovanju, evropsko pot pa bodo nadaljevale v pokalu CEV. Njihov prvi nasprotnik bo Nova KBM Branik, s katero se bodo pomerile tudi prihodnjo nedeljo v domačem prvenstvu. Do obračuna z Mariborčankami pa so se nocoj pomerili z Ankarančankami, v torek pa jih čaka še zaostala tekma s Krimom.

  V prvem nizu so gostje iz Ankarana korak z domačo ekipo držale le do četrte točke, na servis Katje Mihevc, ki je dosegla tudi en as, pa so jim Kamničanke pobegnile na 8:4. S tremi zaporednimi točkami so se jim gostje, zadnjo točko je dosegla Tara Cerovac, še približale na točko zaostanka, vendar je po novem asu, tokrat Andjelke Radišković, gostujoči trener Željko Rulofs zahteval prvi polminutni odmor. Calcit Volley je v tem trenutku vodil s 13:8, po novih dveh asih Radiškovićeve pa že s 16:8. Niz je bil s tem odločen, zadnjo točko pa je dosegla Ana Marija Vovk.

  Veliko bolj izenačen je bil drugi niz, v katerem so ankaranske odbojkarice z blokom Trobec domačinkam pobegnile za tri točke (10:7). Vodile so tudi še z 12:9, toda po dveh zaporednih blokih Kamničank, uspešni sta bili Olivera Brulec Kostić in Radiškovićeva, je bil izid na 12. točki izenačen. Ko je razigrana Radiškovićeva z asom Kamničanke popeljala do vodstva z 18:15, je kazalo, da je odpor Ankarančank zlomljen, a se to ni zgodilo. V napeti končnici, v kateri sta zadevo v roke vzeli Brulec Kostićeva in Radiškovićeva, so domače odbojkarice po napaki gostij povedle z 2:0 v nizih.

  Bolj zbrano so domače odbojkarice začele tretji niz, saj so z asom Vovkove Ankarančankam pobegnile za štiri točke (6:2). Vendar se gostje še niso predale, z uspešnim napadom Sare Valenčič, ki je v svoji karieri nosila tudi dres Calcit Volleyja, so svoj zaostanek znižale le na točko (7:8) in bile do izida 12:14 za petami domačinkam. Spet pa je bila Radiškovićeva tista, ki je bila s svojimi servisi nerešljiva uganka za gostujoče sprejemalke in po njenih dveh zaporednih asih je bilo 20:14 za Calcit Volley. V končnici je priložnost za igro dobila tudi mlada Naja Boisa, ki je tudi končala tekmo.

  Izjava po tekmi

  Aljoša Jemec, trener Calcit Volleyja: »Prvi in tretji niz smo odigrali dobro, v drugem pa nam je manjkalo prave energije. Ankarančanke so nam pobegnile, tako da smo veliko moči porabili za to, da smo jih ulovili in na koncu tudi zmagali. V vsakem primeru z igro v tem nizu ne moremo biti zadovoljni, je pa res, da ni bilo ravno preprosto igrati po sredini težki tekmi. Dobra stran tekme je, da je Ana Marija Vovk prvič letos igrala celo tekmo in je svojo nalogo dobro opravila.«