Pred tekmo s Turkinjami zanesljivo do zaključnega turnirja Pokala Slovenije

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v povratni tekmi četrtfinala Pokala Slovenije doma premagale Ankaran s 3:0 (17, 22, 17). Kamničanke so s 3:0 (21, 19, 20) slavile tudi na prvi tekmi v Kopru in so se tako uvrstile na zaključni turnir. V sredo, 8. decembra, se bodo varovanke Gregorja Rozmana v prvi tekmi drugega kroga pokala CEV pomerile s turško ekipo Eczacibasi Dynamit Istanbul. Tekma se bo v kamniški športni dvorani začela ob 20. uri.

  Calcit Volley – Ankaran  3:0 (17, 22, 17)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 50.

  Calcit Volley: Pavlović Mori 2, Špoljarič (L), Mihevc 3, Javornik 2, Šiftar 12, Vovk 7, Brulec Kostić 10, Lenart 3, Janežič (L), Charuk 6, Sillah 8, Zorman 2, Čižman 2. Trener: Gregor Rozman.

  Ankaran: Kolbl (L), Kolenc 1, Skuk 2, Pangerc 2, Smolnik, Žnidar 13, Valenčič, Petranović 5, Lovšin 4, Cvitanović, Kaker 7. Trener: Sebastjan Mikša.

  Slovenske državne prvakinje so v povratni četrtfinalni tekmi za uvrstitev na zaključni turnir, ki bo 20. in 21. decembra, potrebovale le dva niza, vendar njihov trener Gregor Rozman ni ničesar prepustil naključju. Čeprav sta manjkali obe prvi sprejemalki ekipe, Andjelka Radišković in Naja Boisa, njihovo napredovanje med najboljše štiri ekipe niti v enem trenutku ni bilo vprašljivo. V kamniški ekipi so priložnost za igro dobile vse igralke, v gostujoči nista igrali njihovi najbolj izkušeni, Sara Valenčič in Dajana Smolnik.

  V prvem nizu so Ankarančanke korak s Calcitovkami držale le do izida 7:8, s štirimi zaporednimi točkami pa so jim domače odbojkarice pobegnile na pet točk razlike. Po uspešnem napadu Lucille Charuk je bilo že 17:10, s tremi zaporednimi asi pa so se jim gostje približale le na tri točke zaostanka (14:17). Toda na servis Mance Lenart, ki je dosegla tudi asa, so Kamničanke spet prišle do varnih plus sedem (23:16), niz pa je končala Katja Mihevc.

  Najbolj izenačen je bil drugi niz, v katerem so Ankarančanke po asu Tine Kaker vodile že z 9:4. Vodile so tudi še s 13:9, toda po asu Charuk je na štirinajsti točki sledilo prvo izenačenje v drugem nizu. Z blokom Mihevčeve so Kamničanke prišle do prednosti treh točk, v napeti končnici so se jim gostje približale na točko zaostanka (22:23), toda po dveh lastnih napakah ankaranske ekipe je bilo jasno, da se bodo na zaključni turnir, kjer bodo v polfinalu igrale proti Krimu, uvrstile Calcitovke. Ljubljančanke so bile v četrtfinalu boljše od Luke Kopra, v drugem polfinalu pa Nova KBM Branik, ki je v dveh tekmah izločila GEN-I Volley, še čaka svoje nasprotnice. Znane bodo šele prihodnjo sredo, ko se bosta v edini četrtfinalni tekmi pomerili ekipi SIP Šempetra in ATK Grosuplja.

  V tretjem nizu je domači trener v igro odpočil nekatere nosilke igre, priložnost pa so dobile igralke, ki običajno igrajo nekaj manj. Prvič po skoraj letu dni je po hudi poškodbi zaigrala tudi Ana Marija Vovk, ki se je izkazala tako na sprejemu kot z učinkovito igro v napadu, dvema asoma in blokom. Ankarančanke so še vodile s 4:2, na šesti točki je bilo zadnje izenačenje na tekmi, ki jo je z asom končala Vovkova.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »V tekmo smo vstopili resno, resno smo jo odigrali od prve do zadnje točke in to nam je prineslo dva niza, s katerima smo si zagotovili nastop na zaključnem turnirju, nato pa smo bili boljši še v tretjem. To je tisto, kar smo si želeli in zdaj se lahko popolnoma osredotočimo na sredino tekmo s Turkinjami. Razveseljivo je, da se je vrnila Ana Marija Vovk, ki sicer ni še tista Ana Marija, ki jo poznamo, je pa na dobri poti.«