Branilci pokalnega naslova dva niza oddaljeni od zaključnega turnirja

    Odbojkarji Calcit Volleyja, ki v letošnji sezoni branijo pokalni naslov, so velik korak na poti do zaključnega turnirja, ki bo 21. in 22. decembra, naredili že na prvi četrtfinalni tekmi, ko so v gosteh s 3:0 (20, 17, 20) premagali Črnuče. Povratna tekma bo na sporedu v sredo, 8. decembra, že ob 16. uri.

    Calcitovci so minuli konec tedna v manj kot 24 urah prišli do dveh pomembnih zmag. V soboto so v Novem mestu v domačem prvenstvu premagali Krko, v nedeljo pa so bili v Gradcu v srednjeevropski ligi boljši še od UVC Holdinga. Svoj zmagoviti niz, ki se je začel prav z zmago v prvi četrtfinalni tekmi Pokala Slovenije proti Črnučam, bodo skušali nadaljevati tudi v sredo. Čeprav jim za uvrstitev v polfinale, kjer bi bil njihov nasprotnik boljši iz dvoboja med Merkur Mariborom in Panvito Pomgradom – v prvi tekmi so Mariborčani doma zmagali s 3:1 -, zadoščata že dva osvojena niza, v kamniškem taboru ne bodo ničesar prepustili naključju.

    »Moje pravilo je, da se nikoli ne sme nikogar podcenjevati. To, da smo prvo tekmo dobili s 3:0, še prav nič ne pomeni. Tudi v to povratno tekmo bomo morali vstopiti resno, se nanjo čim bolje pripraviti in če bo tako, bo prišel tudi rezultat,« opozarja Matija Pleško, trener Calcit Volleyja, ki najverjetneje še vedno ne bo mogel računati na Žana Beravsa, ki se je konec prejšnjega tedna nesrečno poškodoval pri domačih opravilih. Vsi drugi igralci so pripravljeni za igro, prvi vrhunec sezone pa je tako rekoč pred vrati. Vendar si jih bodo morali najprej odpreti z najmanj dvema osvojenima nizoma v sredo.

    V sredo bosta na sporedu še dve povratni četrtfinalni tekmi slovenskega pokalnega tekmovanja. Že omenjena tekma med Mariborčani in Panvito Pomgradom, ki bo v Murski Soboti ter med Krko in Salonitom, ki bo v Novem mestu. V prvi tekmi so bili s 3:0 boljši Kanalci, medtem ko bo tekma med Hišo na kolesih Triglavom in ACH Volleyjem šele prihodnjo sredo, ker Ljubljančani, na prvi tekmi so doma zmagali s 3:0, v sredo v Ukrajini igrajo povratno tekmo prvega kroga pokala Challenge.