Potrditi zmago iz Bratislave

  Odbojkarice Calcit Volleyja bodo na povratni tekmi prvega kroga pokala Challenge v sredo, 5. decembra, ob 20. uri v športni dvorani Kamnik gostile Slavijo iz Bratislave. Na prvi tekmi na Slovaškem so zmagale s 3:0 (16, 18, 16) in so z eno nogo že v drugem krogu, zanje pa bo to tudi ogrevanje za sobotni derbi v 1A. DOL za ženske, ko bo v Kamniku gostoval GEN-I Volley.

  Ker Kamničanke že v sredo čaka nova preizkušnja, tokrat v pokalu Challenge, so morale kar najhitreje pozabiti na dramatične trenutke v sobotni povratni četrtfinalni tekmi slovenskega pokalnega tekmovanja. V pravem maratonskem dvoboju, v katerem so povedle z 2:0 v nizih, so Formulo Formis premagale šele po zlatem nizu, zato je bila zanje ta zmaga še toliko slajša.

  »Težko je primerjati sobotno tekmo s tisto v Hočah, na kateri smo prav tako povedli z 2:0 v nizih. Takšen ritem, kot smo igrali v zadnjem času od tekme z Branikom naprej, je težko zdržati, zato sem padec pričakoval. Na žalost je prišel v tretjem in četrtem nizu, ko je bilo vse bolj vidno, da so naše baterije proti koncu, ampak ekipa je še enkrat več pokazala svoj značaj in željo po zmagi. Rešila nas je ekipna igra, ko je bilo najtežje, smo igrali najboljše. Vesel sem, da smo to tekmo dobili, sem pa že pred tekmo vedel, da bo zelo težko,« se je sobotne zmage s Formulo Formis, ki je Kamničanke popeljala na zaključni turnir slovenskega pokalnega tekmovanja, dotaknil Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja.

  Vendar za kamniške odbojkarice še nekaj časa ne bo počitka, pravzaprav vse do zaključnega turnirja pokala Slovenije, ki bo 21. in 22. decembra v Kanalu. Že v sredo je na sporedu povratna tekma s Slavijo iz Bratislave, ki se zagotovo še ni sprijaznila z izpadom iz pokala Challenge. Dodatna težava za slovenske podprvakinje je tudi v tem, da jih že v soboto čaka derbi z Novogoričankami.

  »Ritem tekem je hud, vendar zato treniramo. S pomočnikom Aljošo Jemcem bova morala najti pravo mero počitka, regeneracije in treninga, ker je v tako zgoščenem ritmu tekem težko vzdrževati dobro formo tudi na treningih. Ampak to smo vedeli že pred sezono in na to smo pripravljeni, zato proti Slaviji pričakujem spet pravi Calcit Vollley, s pravo zbranostjo, prepričan pa sem, da smo tega sposobni do konca zaključnega pokalnega turnirja v Kanalu. Dobra stran vsega je, da nam vsaj nekaj časa ne bo treba potovati in da bomo vse do prvenstvene tekme s Formulo Formis 12. decembra vse tekme igrali doma, kar bo voda na naš mlin,« je še dejal Rozman.

  Za napredovanje v drugi krog pokala Challenge bosta Kamničankam zadostovala že dva niza. V primeru napredovanje jih v drugem krogu najverjetneje čaka nemška ekipa Ladies in Black Aachen, ki je na prvi tekmi na Portugalskem domači Famalicao premagala s 3:0.