Potrditi dobro formo za pot v Kanal

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v sredo v Bratislavi z odlično igro slavile na prvi tekmi prvega kroga pokala Challenge proti Slaviji, svojo dobro formo pa bodo skušale unovčiti tudi v soboto, ko jih ob 19. uri v domači dvorani čaka povratna četrtfinalna tekma pokala Slovenije. Na prvi tekmi v Hočah je s 3:2 (-15, -22, 23, 19, 16) zmagala Formula Formis, tako da Kamničanke na zaključni turnir v Kanal vodi le zmaga s 3:1 ali 3:2, v primeru njihove zmage s 3:2 pa bo o četrtem udeležencu odločal zlati niz.

  Pred dobrim mesecem dni so odbojkarice Formule Formisa na najboljši možni način izkoristile težave, v katerih so bile v tistem obdobju Kamničanke. Glede na zadnje tekme so se slovenske pokalne in državne podprvakinje izvlekle iz manjše krize, še več, v zadnjih štirinajstih dneh so zabeležile nekaj pomembnih zmag, odlično formo pa so potrdile tudi s sredino zmago v Bratislavi. Vse to ne bo pomenilo veliko, če v soboto ne premagajo trenutno petouvrščene ekipe državnega prvenstva.

  »Na zadnjih tekmah igramo dobro, vendar še vedno trdim, da smo sposobni igrati še bolje. Čeprav smo v sredo na prvi pogled prišli do lahke zmage v Bratislavi, in to po dobri igri, nas to ne sme uspavati. V soboto bomo morali prikazati še boljšo igro, če se bomo želeli uvrstiti na zaključni turnir, zato tudi pravim, da bo sobotna tekma ena najbolj pomembnih v letošnji sezoni,« je pred sobotnim povratnim pokalnim obračunom s Formulo Formisom previden Gregor Rozman, trener prve ženske kamniške ekipe.

  Minulo soboto so Rogožanke, ki sicer domače tekme igrajo v Hočah, že gostovale v Kamniku, ko so se morale pošteno potruditi, da so strle odpor druge kamniške ekipe. Vodi jih Iztok Kšela, ki je pred leti vodil tudi moško ekipo Calcit Volleyja. V svojih vrstah imajo nekaj izkušenih in kakovostnih igralk, tako da bi se Rozmanovim varovankam kakršenkoli njihov nekoliko slabši pristop v tekmo lahko hitro maščeval. In to je tisto, na kar opozarja njihov trener.

  Zaključni turnir pokala Slovenije bo od 21. do 23. decembra, skupaj pa ga bosta pripravila Salonit Anhovo iz Kanala in novogoriški GEN-I Volley. Medtem ko je že znan prvi polfinalni par, v katerem bodo branilke naslova, odbojkarice Nove KBM Branika, igrale z drugo ekipo Calcit Volleyja, domačinke še čakajo na svoje nasprotnice. Razpored tekmovanja bo znan v začetku decembra.

  Povratne tekme četrtfinala pokala Slovenije

  Sreda, 21. november: Ankaran Hrvatini – Calcit Volley II 3:2 (23, -19, -19, 21, 8)  – 1:3 (-13, 20, -22, -24)*, Nova KBM Branik – SIP Šempeter 1:3 (19, -21, -16, -21), zlati niz 15:7 – 3:0 (26, 18, 18)*, GEN-I Volley – Luka Koper 3:0 (21, 16, 18) – 3:0 (22, 23, 14)*, sobota, 1. december: Calcit Volley – Formula Formis (ŠD Kamnik, 19.00) – 2:3 (15, 22, -23, -19, -16).

  Opombi: * izidi prvih tekem, ekipe v odebeljenem tisku so se uvrstile na zaključni turnir.

   

   

  Komentarji