Kamničani pokal Challenge začeli z zmago

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v prvi tekmi prvega kroga pokala Challenge doma premagali Biogas Volley Näfels s 3:0 (23, 13, 23). Povratna tekma bo na sporedu prihodnjo sredo, 5. decembra, ob 19.30, v Näfelsu. V soboto, 1. decembra, pa Kamničane v Murski Soboti čaka še tekma osmega kroga 1. DOL za moške s Panvito Pomgradom.

  Calcit Volley – Biogas Volley Näfels  3:0 (23, 13, 23)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Nikolić (BiH), Janakiev (Bolgarija).

  Calcit Volley: Pereira 10, Hribar (L), Bregar 6, Golob (L), Jereb 3, Ratek, Vidmar 12, Babkov, Štalekar 12, Lakner 1, Kotnik 9, Štembergar Zupan, Ivković, Rotar 1. Trener: Aleš Hribar.

  Biogas Volley Näfels: Küng, Harksen, Canazza, Yoder 4, Hagenbuch (L), Süess 7, Hudzik, Papangelopoulos 2, Aebli 1, Wunderle, Wetzel, Roos 11, Mantekas 3. Trener: Dalibor Polak.

  Minulo soboto so kamniški odbojkarji doživeli grenak poraz v dvoboju s Črnučami, zadnjeuvrščeno ekipo slovenskega državnega prvenstva, zato je bila zanje današnja tekma prvega kroga pokala Challenge še toliko bolj pomembna. Čeprav z igro niso blesteli, so osnovni cilj dosegli, za napredovanje v drugi krog pa bodo morali prihodnjo sredo v gosteh osvojiti najmanj dva niza.

  Prvi niz se za domačo ekipo ni začel ravno po njenih željah. Gostje iz Švice so z asom Lucasa Yoderja in točko Kaia Yendrika Aeblija domačinom pobegnili za šest točk (4:10), z blokom Damiana Hudzika že za sedem (13:6). Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja, je vzel še svoj drugi polminutni odmor, po njem pa so Kamničani, za katere je tekmo začel tudi poškodovani kapetan Maxson Pereira, le zaigrali nekoliko bolje. Na servis Saše Štalekarja so se gostom približali na tri točke zaostanka (11:14), s trojnim blokom le še na dve (16:18). Prvo izenačenje je sledilo na 20. točki, ko se je ob mreži dobro znašel Domen Kotnik, za prvo kamniško vodstvo pa je v naslednji akciji poskrbel Pereira. Drugo zaključno žogo za domače vodstvo z 1:0 v nizih je izkoristil Primož Vidmar.

  Do prve občutnejše prednosti v drugem nizu so Kamničani prišli po asu Štalekarja za vodstvo z 9:4. To je bil že sedmi as Calcit Volleyja na tekmi, so pa imeli domači odbojkarji v uvodnem nizu vse preveč težav na sprejemu, težave so imeli tudi z zaključevanjem napadov. Ko so popravili ta dva elementa v svoji igri, so tudi lažje prihajali do točk in po odlični akciji Vidmarja je bilo na semaforju že 16:8 za kamniško ekipo. Z novima dvema asoma je Štalekar poskrbel za plus deset (21:11), s tem pa tudi za zanesljivo zmago Kamničanov v drugem nizu. Ob koncu niza je v igro prvič vstopil nova kamniška okrepitev, Aleksandar Ivković, končal pa se je s točko Domna Kotnika.

  V tretjem nizu je bila igra spet bolj izenačena, tudi po zaslugi domače ekipe, ki ji je nekoliko popustila zbranost v napadu, tako da so po eni njenih napak gostje povedli z 9:7, Hribar pa je v kratkem obdobju vzel še svoj drugi polminutni odmor. Tudi po njem so se napake v domači ekipi nadaljevale, tako da je Näfels pobegnil za šest točk (10:16). Podobno kot v uvodnem nizu, so se jim domačini z asom Štalekarja približali na točko zaostanka (17:18), po zaslugi Kotnika pa so spet povedli (19:18). V še eni napeti končnici so domači odbojkarji s točko Primoža Vidmarja prišli do končne zmage.

  Izjava po tekmi

  Aleš Hribar, trener Calcit Volley: »Nobeni zmagi se ne gleda v zobe, je pa res, z vsem spoštovanjem do nasprotnika, da so lahko igrali toliko, kot smo jim mi dovolili. Na trenutke smo jim dovolili preveč. Predvsem v prvem in tretjem nizu sem imel občutek, da če je eden naredil napako, jo je moral še drugi, tretji, četrti, da smo bili potem zadovoljni. Dejstvo je, da imamo težave s poškodbami, ampak izvlekli smo se, verjamem pa, da bomo na koncu leta tam, kjer smo si zadali za cilj.«

  Fotogalerija

  Komentarji