Po Ljutomeru še mladinski polfinalni turnir

  Pred odbojkaricami druge ženske ekipe Calcit Volleyja je izredno naporen in pomemben vikend. V soboto, 1. decembra, bodo ob 16.30 v športni dvorani Kamnik v osmem krogu 1A. DOL za ženske gostile zadnjeuvrščeni Ljutomer, le dan pozneje pa večino igralk v dvorani OŠ Stranje, od 12. ure naprej, čaka še polfinalni turnir mladinskega državnega prvenstva.

  Sodeč po zadnjih dveh tekmah kamniških princesk, je njihova manjša kriza, v katero so zašle, že mimo. Lahko bi rekli, da ravno ob pravem času, kajti pred varovankami Francija Obolnarja je v članskem državnem prvenstvu ena njihovih najpomembnejših tekem v boju za obstanek, po obračunu z Ljutomerčankami pa bodo v nedeljo gostile polfinalni turnir mladinskega državnega prvenstva.

  »Vikend, ki je pred nami, bo zelo naporen, saj bodo vse tekme pomembne za nas. Težko se je odločiti, katerim tekmam bi dala prednost, vsekakor pa se moramo osredotočiti na vse enako. Toda, ker je najprej na sporedu tekma z Ljutomerom, trenutno razmišljamo le o njej, takoj po sobotni tekmi pa bomo svoje misli usmerile v mladinski polfinalni turnir,« pred napornim vikendom razmišlja Atena Gojak, libero Calcit Volleyja II.

  Ljutomer, s katerim se bodo Kamničanke pomerile v soboto, je do zdaj v sedmih tekmah zbral le eno točko. Čeprav so Gojakova in soigralke v letošnji sezoni prikazale nekaj odličnih iger, uvrstile pa so se tudi na zaključni turnir pokala Slovenije, to še ne pomeni, da so v vlogi favoritinj. Izkušnje bodo vendarle na strani gostujoče ekipe. »Ljutomerčank ne poznamo prav dobro, saj z njimi še nismo igrale, vendar menim, da bi z igro in seveda veseljem, kot smo ju prikazale proti Formuli Formisu, lahko prišle do druge zmage v domačem prvenstvu,« meni 18-letna dijakinja gimnazije v Kamniku.

  Eden vrhuncev leta 2018 bo za mlade Kamničanke nastop na zaključnem turnirju pokala Slovenije, ki bo od 21. do 23. decembra v Kanalu. Pot med štiri najboljše ekipe so si priborile z zmagama nad ekipama Roto-Kema Puconci, s katero se bodo srečale v prvenstvu prihodnjo soboto, in Ankaran Hrvatini.

  »Zaključni turnir je za nas velik uspeh, saj ni lahko premagati istega nasprotnika trikrat, vendar nam je to uspelo. Menim, da se od nas na zaključnem turnirju pričakuje predvsem dobra igra, veselje in samozavest, saj le s tem lahko dosežemo kaj več. Vendar sta za nas bolj kot zaključni turnir pokala Slovenije pomembni obe državni prvenstvi, tako v članski kot v mladinski konkurenci. Sicer pa tekme v prvi članski ligi niso težje kot sem pričakovala. Zavedamo se, da nam še primanjkuje izkušenj in tudi znanja, toda, če na vsaki tekmi damo vse od sebe, če se borimo za vsako točko, se lahko v nadaljevanju prvenstva ob zbrani igri nadejamo še boljših rezultatov,« je optimistično razpoložena Atena Gojak, ki odbojko igra iz veselja. »Ne vem, kako daleč lahko posežem v odbojki, vsekakor pa jo želim igrati tudi po končani gimnaziji, saj me sprosti in v njej neskončno uživam. Verjetno tudi zato, ker se z dekleti odlično razumemo, tako da je že vsak trening užitek.«

  V nedeljskem polfinalnem turnirju bodo Kamničanke v prvi tekmi igrale z ekipo Olimp Ljubljana, v drugem paro pa se bosta pomerili ekipi Nova KBM Branik I in Swatycomet Zreče.

  Pari osmega kroga 1A. DOL za ženske

  Petek, 30. november: GEN-I Volley – Ankaran Hrvatini (OŠ Milojka Štrukelj, 18.00), SIP Šempeter – Nova KBM Branik (OŠ Šempeter, 19.00), sobota, 1. december: Calcit Volley II – Ljutomer (ŠD Kamnik, 16.30), Luka Koper – Roto-Kema Puconci (OŠ Koper, 20.30), sreda, 12. december: Formula Formis – Calcit Volley (VŠD Hoče, 19.00).