Poraz s Šempetrankami je bil dobra lekcija za vse igralke

  Odbojkarice Calcit Volleyja so na svojem prvem gostovanju v srednjeevropski ligi v sredo v Budimpešti zabeležile drugo zmago v tem tekmovanju v letošnji sezoni. Pred tem so bile uspešne tudi proti Nova KBM Braniku, na tekmi, ki je veljala tudi za Sportklub prvo odbojkarsko ligo za ženske. V njej so minulo soboto doma nepričakovano izgubile s SIP Šempetrom, kar je bil po besedah Katje Mihevc dovolj velik opomin za slovenske državne prvakinje pred sobotnim gostovanjem pri Luki Koper. Tekma se bo začela ob 15. uri.

  Sobotni poraz s Šempetrankami pred svojimi navijači je bil hladna prha za varovanke Gregorja Rozmana, ki pa ga niso imele časa objokovati, kajti že nekaj dni pozneje jih je čakala tekma v srednjeevropski ligi. Tudi proti Vasasu so že bile na robu poraza, saj so imele madžarske odbojkarice v napeti končnici petega niza celo dve zaključni žogi, vseeno pa so se na koncu zmage veselile Kamničanke.

  »V lanski sezoni smo pogrešale tekmovanje v srednjeevropski ligi, zato smo ga letos toliko bolj vesele, kajti v slovenski ligi ne bo ravno veliko tekem na višji ravni. Prav s tekmami v srednjeevropski ligi bomo raven svoje igre lahko dvigovale na višjo raven, to pa nam bo koristilo tako v nadaljevanju domačega prvenstva kot v pokalu Slovenije. Igra, ki smo jo prikazale v Budimpešti, ni bila najboljša, ni bila pa tudi slaba, vedeti pa je treba, da je bila za nami dolga pot, ki je terjala svoj davek in od tu tudi slabši začetek. Ampak na koncu je bilo najbolj pomembno, da smo se domov vrnile z zmago,« se tekem v srednjeevropski ligi veseli Katja Mihevc, blokerka Calcit Volleyja, ki seveda še ni pozabila na sobotni prvenstveni poraz s Šempetrankami.

  »Ta tekma dobra lekcija za vse igralke, seveda tudi zame. Verjamem, da smo se iz te tekme lahko marsikaj naučile, predvsem pa se zdaj moramo zavedati, da bo treba določene zadeve pošteno spremeniti. Mislim, da se je nekaj tega že spremenilo na tekmi v Budimpešti, ampak zdaj je tako ali tako vseeno. Igre, ki smo jo prikazale minulo soboto in izida tako ali tako ne moremo več spremeniti, zato moramo gledati v prihodnost in se posvetiti tekmam, ki so pred nami,« razmišlja Mihevčeva.

  Prva naslednja bo v Kopru. Domača Luka Koper je v novo sezono krenila v oslabljeni zasedbi, odšlo je kar nekaj nosilk igre, Dajana Smolnik, Tina Kaker, Teja Kolbl, prav tako ni več Ane Pavlovič, Pie Primk in Ane Kladnik. Odšel je tudi trener Zoran Jerončič, ki ga je zamenjal Miodrag Stojaković, zelo dolg pa je tudi seznam novink. Na mesto organizatoric igre sta prišli Hrvatica Nelli Čopić in Srbkinja Višnja Šiljić, novinka je tudi srbska sprejemalka Katarina Marisavljević ter nekaj mladih slovenskih odbojkaric, Koni Trobec, Tinkara Kavčič, Meta Ahačič, Maja Kovačič, Metka Dakič in Lea Lazar. V dozdajšnjih štirih tekmah še niso osvojile točke.

  »Priznam, da se pred letošnjo sezono nisem preveč poglabljala v sestavo posameznih ekip. Dejstvo je, da moramo v vsako tekmo vstopiti s pravim pristopom, brez podcenjevanja in s ciljem, da v prvi vrsti predstavimo svojo dobro igro in iz tekme v tekmo napredujemo. Če bomo v tem uspešne, se tudi za končni rezultat ni bati. Poraz s Šempetrankami je bil za nas dovolj velik opomin,« je pred gostovanjem v Koper dejala igralka, ki dres Calcit Volleyja nosi že vse od sezone 2016/17.

  Tudi preostale tri tekme petega kroga Sportklub prve odbojkarske lige bodo na sporedu v soboto. Če je soditi po trenutnem vrstnem redu na prvenstveni lestvici, bo derbi v Mariboru, kjer bo gostoval Krim, ki je do zdaj izgubil le proti Kamničankam. Tako kot tudi Nova KBM Branik. Vodilne Šempetranke bodo doma igrale z Novogoričankami, ki so za zdaj še brez točke v državnem prvenstvu, napeta tekma pa se pričakuje tudi v Grosuplju, kjer bo gostoval Ankaran.