Še druga zmaga za Flajsove varovance

  V prvi tekmi tretjega kroga 2. DOL za moške je druga ekipa Calcit Volleyja v gosteh premagala Merkur Maribor II s 3:1 (17, 19, -22, 22) in prišla do svoje druge letošnje zmage. Mlada kamniška ekipa bo tudi v prihodnjem krogu gostovala, njen nasprotnik bodo Črnuče II, tekma pa bo v soboto, 30. oktobra, ob 16. uri v dvorani OP Maksa Pečarja.

  Merkur Maribor – Calcit Volley II   1:3 (17, 19, -22, 22)

  Maribor – Draš center, gledalcev 10, sodnika: Miklošič, Ledenik (oba Maribor).

  Merkur Maribor: Winkler (L), Vodušek, Novoselnik (L), Najdič, Špička, Belec, Avšič, Toplišek, Kodrič, Urbanc, Iršič, Badrov. Trener: Andrej Terzer.

  Calcit Volley II: Podbregar, Blaževič, Medved, Felkar, Drnovšek, Uršič (L), Frece, Koncilja, Poljanšek, Vrhovnik, Burkeljca. Trener: Andrej Flajs.

  V kamniškem taboru so imeli pretekli teden nekoliko slabše zdravstveno stanje. Miha Okorn je ostal doma, oba podajalca, Nik Drnovšek in Luka Blaževič pa tri dni nista trenirala. Tako so tekmo začeli Nik Drnovšek, Gregor Frece, Gregor Felkar, Marko Medved, Ambrož Poljanšek, Jure Burkeljca in Mark Uršič na liberu. To je bila tudi postava, ki je nosila celotno breme srečanja, le Žiga Koncilja je še prihajal na servis, ker ima manjše težave s kolenom, na ogrevanju pa si je gleženj zvil še Rok Podbregar.

  V prvih dveh nizih so bili Kamničani zelo uspešni na začetnem udarcu, z zbrano igro v napadu pa so brez večjih težav prihajali do točk. Dobro so igrali tudi v polju, kje so ulovili nekaj težkih žog in jih uspešno zaključili. Že na začetku so prišli do prednosti, ki je niso več izpustili iz rok. V tretji niz so vstopili nekoliko nervozno, na drugi strani pa so Mariborčani precej bolje izvajali začetne udarce, kar je Kamničane oddaljilo od mreže. Pred vstopom v končnico so si priigrali že visoko prednosti, ki so jo gostje že skorajda ulovili, na koncu pa jim je zmanjkalo nekaj več odločnosti v napadu. Kar kamniški zasedbi ni uspelo v tretjem nizu, ji je v četrtem, ki je bil od vseh najbolj izenačen. Obe ekipi sta prikazali dobro igro, v končnici pa je Gregor Frece z odličnimi začetnimi udarci in tremi asi končal tekmo.

  »Sam še spoznavam vse naše nasprotnike, ki jih do zdaj nisem poznal in po odigranem prvem delu sezone nam bo v nadaljevanju s tega vidika veliko lažje. Za zdaj pa sem zadovoljen z igro svojih igralcev, treniramo dobro, zaupajo mi in verjamem, da bomo na naslednjih tekmah delali še manj osnovnih napak in pokazali še višjo raven,« je po drugi letošnji prvenstveni zmagi dejal Andrej Flajs, trener druge ekipe Calcit Volleyja.

  Večina igralcev, ki je v petek prišla do pomembne zmage, bo v nedeljo že igrala na prvem letošnjem turnirju v prvi mladinski slovenski ligi. Na Ravnah na Koroškem se bo pomerila s Panvito Pomgradom in domačim Fužinar SijMetalom, v prvi slovenski ligi pa so že Merkur Maribor, Salonit Anhovo, Črnuče ACH I, Brezovica in Krka.