Brulec: V slovenski ligi ni nobene lahke tekme

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v soboto, 23. oktobra, pred novo težko nalogo. V četrtem krogu Sportklub prve odbojkarske lige za moške bodo ob 18. uri gostovali v Murski Soboti pri Panviti Pomgradu, ki je v zelo dobri formi, na drugi strani pa imamo Kamničani nemalo težav s poškodbami. Toda tekme si bodo tudi v prihodnjih tednih sledile ena za drugo.

  Slovenski pokalni zmagovalci so v sredo prišli do svoje prve točke v srednjeevropski ligi, z malo sreče bi lahko osvojili dve, morda celo vse tri. Toda v ključnih trenutkih tekme je bila SK Zadruga Aich/Dob bolj zbrana, z manj lastnimi napakami, kar je na koncu v tie-breaku tudi odločilo zmagovalca. Čeprav so Dobljani v Kamnik prišli le z devetimi igralci, toda z vsemi, z izjemo Victorja Mirande de Alcantare, ki so pred slabimi štirinajstimi dnevi v Gradcu premagali domačo ekipo.

  »Dob ima vsako sezono dobro ekipo, zdaj pa še toliko bolj, ker je jedro ekipe ostalo isto, saj so običajno zamenjali velik del ekipe. Priznati moramo, da so v sredo odigrali vrhunsko tekmo, tako na servisu kot v obrambi, ko so rešili številne ‘težke’ žoge. Za nas bi rekel, da nismo igrali ne dobro ne slabo, imeli smo priložnost, da tekmo dobimo, žal se ni izšlo. Ampak moramo vztrajati na svoji poti, na treningih delamo dobro in prej ali slej bodo prišli tudi rezultati,« je o tretjem letošnjem porazu v srednjeevropski ligi, prva dva, z Merkur Mariborom in ACH Volleyjem sta štela tudi za državno prvenstvo, dejal Jan Brulec, organizator igre kamniške ekipe.

  Že v soboto je pred varovanci Matije Pleška nov izpit. Zagotovo eden težjih v domačem prvenstvu, v katerem so minulo soboto proti Krki prišli do svoje prve zmage. Eno več ima njihov naslednji nasprotnik, Panvita Pomgrad, ki je po domačem porazu z ACH Volleyjem, ko so ostali brez osvojenega niza, v gosteh premagala Krko in doma Salonit Anhovo. Obakrat je zmagala s 3:1. V primerjavi z lansko sezono v soboški ekipi ni več Srba Nikole Ražnatovića, Alena Djordjevića Kamenika in Marina Novaka, novinci pa so kanadski korektor Connor McConnel, Urban Fužir, Urban Hafner in David Novak.

  »V slovenski ligi ne moreš v nobeno tekmo vstopiti prepričan, da jo boš zagotovo dobil. Če bomo imeli podoben pristop, kot smo ga imeli na vseh dozdajšnjih tekmah, se lahko nadejamo zmage, če pa ne, bo pot do končnega uspeha še toliko težja. Dejstvo je, da nam žreb do zdaj nikakor ni šel na roke, še zlasti v položaju, v katerem trenutno smo. Vemo, da naj bi skupaj z Mariborčani in Ljubljančani krojili vrh prvenstvene lestvice, seveda, če smo v polni zasedbi. Žal imamo na začetku sezone nemalo težav s poškodbami. Tako Mitja Gasparini sploh še ni igral, proti ACH Volleyju Danilo Pavlović in Jan Klobučar nista bila popolnoma zdrava, pa smo obe tekmi odigrali dokaj dobro. Obakrat smo osvojili po niz, na obeh tekmah smo bili blizu, da vzamemo še kaj več. Toda kot rečeno, nikakor nam ne gredo na roke poškodbe in dokler ne bomo v polni zasedbi, bo za nas vsaka tekma težka,« opozarja Brulec.

  To nikakor ne pomeni, da Kamničani na katerokoli tekmo odhajajo z belo zastavo. Tudi ne v soboto v Mursko Soboto, ne prihodnjo sredo v Maribor, ko bodo z aktualnimi državnimi prvaki igrali že svojo drugo tekmo v letošnji sezoni.

  »Na treningih delamo dobro, ampak na žalost smo malo zdesetkani, tako da nam pomagajo igralci naše druge ekipe. Na srečo smo šele na začetku sezone, ki bo še dolga, vse pomembno bo prišlo šele čez pet, šest mesecev, seveda pa bo prvi vrhunec zaključni turnir pokala Slovenije. Verjamem, da bomo do takrat že pravi in to bodo tekme, ki bodo odločale. Seveda pa bomo naredili vse, da že v soboto nadaljujemo z zmagami v domačem prvenstvu, prav tako velja za sredino gostovanje v Mariboru. Ni vse idealno, ampak tudi ne zaskrbljujoče. Tudi v srednjeevropski ligi je še vse odprto,« navkljub težavam z optimizmom gleda v nadaljevanje sezone odlični organizator igre Calcit Volleyja.

  Ob tekmi v Murski Soboti bo v četrtem krogu domačega prvenstva zelo zanimivo tudi v Kanalu, kamor prihaja v letošnji sezoni še neporaženi Merkur Maribor. Zelo razburljivo tekmo lahko pričakujemo še v Novem mestu, kjer bo ali domača Krka ali gostujoča Hiša na kolesih Triglav prišla do prve letošnje zmage, medtem ko je na ljubljanskem obračunu v dvorani Tivoli ACH Volley izrazit favorit proti Črnučanom.