Pred začetkom končnice še zmaga v Novem mestu

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v zadnji tekmi rednega dela Sportklub prve odbojkarske lige v gosteh premagali Krko s 3:0 (23, 21, 21). Svojo naslednjo tekmo bodo imeli kamniški odbojkarji v sredo, 23. marca, ko se bodo v prvi tekmi četrtfinala končnice doma pomerili s Črnučami.

  Krka – Calcit Volley  0:3 (-23, -21, -21)

  Novo mesto – Dvorana Marof, gledalcev 150, sodnika: Klinar, Kern.

  Krka: Hafner 1, Ožbalt (L), Erpič, Čopi 8, Travnik, Kožar, Pulko 12, Lavrič 4, Peterlin 8, Hvala, Renko, Koncilja 5 Trener: Tomislav Mišin.

  Calcit Volley: Kos 9, Hribar (L), Bregar 12, Purić 4, Kosmina, Gasparini 11, Siirilä, Brulec, Beravs 3, Plot (L), Mujanović 2, Pavlović 20. Trener: Matija Pleško.

  Kamničani so s porazom proti ACH Volleyju v sredo dokončno izgubili vse možnosti, da bi redni del prvenstva končali na drugem mestu. Zato je bila zanje tekma v Novem mestu le še formalnost, kar pa ne pomeni, da je niso vzeli resno. Matija Pleško je resda nekaterim nosilcem igre, Janu Brulcu, Janu Klobučarju, Tommiju Siiriläju in Klemenu Hribarju namenil počitek, vendar so igralci, ki običajno igrajo nekoliko manj, svojo priložnost dobro izkoristili.

  V prvem nizu so prvi do dveh točk prednosti prišli kamniški odbojkarji, ki so po napaki domačinov povedli z 10:8. Na 12. točki je Fran Peterlin izid izenačil, toda po točki Žana Beravsa so gostje spet pobegnili na plus dva (14:12). Vendar do večje prednosti niso prišli, še več, s tremi zaporednimi točkami, zadnjo je dosegel Zlatko Pulko, je Krka po izidu 2:1 spet prišla do vodstva (22:21). Vseeno so se zmage v uvodnem nizu veselili Kamničani, ki so z asom Danila Pavlovića izkoristili svojo prvo zaključno žogo.

  Čeprav je v drugi niz bolje vstopila domača ekipa, ki je po dveh lastnih napakah gostov povedla z 8:5, na servis Maria Koncilje in uspešnim napadom Peterlina pa že z 12:7, so se zmage spet veselili odbojkarji Calcit Volleyja. Z asom Mihe Bregarja sta bili ekipi na 14. točki že skupaj, do odločilnih točk pa so gostje spet prišli na servis razigranega Pavlovića. Na dvajseti točki je bil izid še izenačen, Pavlović pa je z asom poskrbel za štiri kamniške zaključne žoge. Po napaki domačinov so gostje izkoristili drugo.

  Tudi v tretjem nizu so bili Novomeščani tisti, ki so prvi prišli do nekaj večje prednosti, ko so po napaki gostov vodili z 11:8. Za preobrat je poskrbel njihov nekdanji igralec, Bregar, ki je v seriji dosegel tri točke, zadnjo z blokom, Kamničani pa so povedli z 12:11. Do izida 17:17 so krkaši še sledili gostom iz Kamnika, ki so v končnico niza vstopili s prednostjo treh točk (21:18). Spet je bil v napadu uspešen razpoloženi Pavlović. Po bloku Bregarja je bilo že 23:19 za Calcit Volley, Timotej Gal Kos je poskrbel za štiri zaključne žoge za končno zmago, do katere so gostje prišli po lastni napaki Novomeščanov.

  Izjava po tekmi

  Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: »Po takšnem izidu lahko samo čestitam svojim igralcem, ki so dobro izkoristili svojo priložnost. Vsekakor je drugačno izhodišče, če greš v končnico z zmago, kot recimo s porazom. Dobro, bilo je tudi nekaj padcev v igri, ko so nam domačini pobegnili za nekaj točk, vendar smo jih hitro ulovili, v končnicah nizov pa tudi nismo imeli večjih težav. Zdaj imamo na voljo nekaj časa, da se sestavimo, kajti v zadnjih dneh smo spet imeli nekaj težav z boleznijo, zato bo ta premor prišel ob pravem času.«