Poraz po preobratu v tretjem nizu

  Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v svoji prvi domači tekmi v 1B. DOL za ženske v dvorani OŠ Stranje izgubile proti ekipi G.S.V. Ptuj z 2:3 (12, 19, -18, -24, -13). V prihodnjem krogu bodo Kamničanke v soboto, 26. oktobra, ob 18.30 gostovale pri ekipi Krima. Tekma bo v ljubljanski dvorani OŠ Valentin Vodnik.

  Calcit Volley II – G.S.V. Ptuj  2:3 (12, 19, -18, -24, -13)

  Stranje – Dvorana OŠ Stranje, 50 gledalcev, sodnika; Ortl, Hodžič.

  Calcit Volley II: Krašovec, Špoljarič (L), Topič, Lužovec, Javornik, Boisa, Povh, Gojak, Zorman, Žužek, Andrejič, Sitar, Gojak (L). Trener: Aljoša Jemec.

  G.S.V Ptuj: Horvat, Vinkovič, Kovačec, Škraban, Stavbar, Horvat, Milošič, Fišer, Pignar (L), Sužnik (L). Trenerka: Svetlana Oletič.

  V prvem krogu sta obe ekipi slavili v gosteh, na papirju pa so težje delo imele Kamničanke, ki so do zmage prišle v Puconcih, proti ekipi, s katero sta bili še lani v 1A. DOL za ženske, medtem ko so Ptujčanke brez izgubljenega niza slavile v Mozirju. V Stranjah so bile po dveh nizih bližje zmagi domače odbojkarice, toda v tretjem je prišlo do preobrata, v četrtem in petem pa so gostje v končnici ohranile mirnejše živce.

  Domači trener Aljoša Jemec je tekmo začel s postavo, ki je zanesljivo prišla do zmage v Puconcih; na podaji je bila Lana Žužek, začele so tudi Živa Javornik, Naja Boisa, Anja Zorman, Sara Sitar, Špela Lužovec in Zala Špoljarič na mestu proste igralke, Svetlana Oletič pa se je odločila za Ano Horvat, Urško Stavbar, Ivo Škraban, Niko Milošič, Dono Vinkovič, Laro Kovačec in Laro Pingar. Z odlično igro na vseh igralnih mestih so domače odbojkarice nadigrale gostje, ki so šele v drugem nizu nekoliko vzpostavile ravnotežje. Gostje so prevladovale v tretjem, v vodstvu pa so bile večinoma tudi v četrtem nizu, na trenutke tudi z visoko prednostjo, v izenačeni končnici pa so bile vendarle bolj zbrane. O zmagovalkah dvoboja je tako odločal tie-break, v katerem so Ptujčanke pobegnile domačinkam, podobno kot v četrtem so jih le-te v končnici ulovile, odločala pa je žoga, ki je za nekaj centimetrov končala v avtu.

  »V prvih dveh nizih smo prikazali zelo dobro odbojko, v tretjem je prišlo do manjšega padca, kar niti ni tako presenetljivo, saj je v takšnem ritmu težko odigrati celotno srečanje. Žal pa je bila v nadaljevanju naša reakcija po izgubljenem nizu slaba, saj smo po padcu v tretjem nizu do konca tekme igrali v nekakšnem krču. Na žalost se nismo držali dogovora, se pravi, da bomo agresivni na servisu, ob tem pa je bilo v tem elementu igre preveč napak. Namesto da bi bili servisi nizki in tvegani, so žoge letele v avt, kar je bilo mimo dogovora. Sicer pa ima Ptuj solidno, kompaktno ekipo in če jo želiš premagati, moraš ves čas igrati na visoki ravni. Vseeno pa dekletom nimam česa očitati, borile so se, bomo pa morali na prihodnjih tekmah igrati bolj konstantno in se držati dogovora,« je po tekmi dejal Aljoša Jemec, trener Calcit Volleyja II.