Borbeno v Žirovnici

    Pomlajena druga moška ekipa Calcit Volleyja je v tretjem krogu 2. DOL gostovala v Žirovnici, kjer je morala priznati premoč domače ekipe. Nekdanji prvoligaš, ki je lani igral v 3. DOL, je slavil s 3:1 (14, -18, 22, 22), tako da so Kamničani še naprej pri treh točkah, v prihodnjem krogu pa bodo v soboto, 26. oktobra, gostili mariborski Pro Volley.

    Mladi Kamničani, ki imajo vsi pravico igrati še v mladinski konkurenci, nekateri celo v kadetski, niso najbolje vstopili v dvoboj z bolj izkušenimi domačini. Toda v drugem nizu so Urban Blaževič na podaji, Teo Podobnik in Nik Mujanovič na sprejemu, Matija Lakner in Ambrož Poljanšek v bloku ter Rok Podbregar in Marko Medved na mestu prostega igralca, v postavi pa so bili še Žiga Koncilija, Mark Uršič in Nik Drnovšek, z odlično igro izenačili izid v nizih. Tudi v tretjem in četrtem so bili ves čas blizu domači ekipi, vendar so naredili preveč lastnih napak, zmanjkalo jim je tudi malo zbranosti, tako da so vse tri točke ostale v Žirovnici.

    »Morda bi se dalo iztržiti še kaj več, vendar si fantje zaslužijo ves čestitke za borbenost. V prvem nizu nam ni prav veliko uspevalo, je pa bilo nadaljevanje toliko boljše,« je bil po drugem porazu v sezoni kratek Gašper Ribič, trener druge kamniške moške ekipe, ki jo v soboto čaka obračun s Pro Volleyjem, ki je po treh odigranih krogih še brez poraza.