Pokalne zmagovalke začenjajo v Kopru

  Varovanke Gregorja Rozmana so s tremi odmevnimi zmagami končale leto 2018, zadnja pa jim je po petih letih spet prinesla pokalno lovoriko. Toda časa za slavje ni več, kajti v soboto se nadaljuje državno prvenstvo, v katerem so po desetih krogih na drugem mestu, v enajstem pa se bodo v Kopru, ob 18. uri, pomerile z domačo ekipo Luka Koper. Že prihodnji četrtek jih v dvorani OŠ Stranje čaka obračun z drugo kamniško ekipo.

  Odbojkarice Calcit Volleyja so po velikem slavju v Kanalu, kjer so v polfinalu z nepozabnim preobratom premagale GEN-I Volley, nato pa v finalu še Novo KBM Branik, imele tri proste dni. Še enega več jim je trener Gregor Rozman namenil okoli novoletnih praznikov, tako da v drugi del sezone vstopajo spočite. Glede na to, da je pred njimi spet naporen ritem tekem, ko bodo kar nekaj časa igrale v ritmu sreda-sobota, je to zanje vsekakor dobrodošlo, vendar pa bodo po osvojenem pokalnem naslovu njihove obveznosti veliko večje, kot so bile na začetku sezone. Takrat so jih le redki uvrščali v ožji krog kandidatov za naslov državnih prvakinj, več možnosti se je pripisovalo okrepljenim Mariborčankam in Novogoričankam, kajti ne smemo pozabiti, da so Kamničanke v novo sezono krenile brez več kot polovice lanske ekipe.

  »Najbolj pomembno je, da so se dekleta spočila in da lahko v miru razmišljajo o tekmah, ki so pred nami. Sicer pa smo si že pred začetkom sezone zadali cilj, da bomo ne glede na številne odhode konkurenčni vsem slovenskim ekipam in da se bomo borili za oba domača naslova. V pokalnem tekmovanju smo že prišli do njega, do drugega pa bo veliko težje priti. Tudi odgovornost bo zdaj večja, vendar pa smo se za to pot dobro pripravili, za sabo imamo pozitivno izkušnjo, tako da bomo naredili vse, da izpolnimo še drugi cilj,« se odgovorne naloge, ki je pred njegovimi varovankami, zaveda Gregor Rozman, trener kamniške ekipe, ki bo svoj drugi del sezone začela v Kopru.

  Dejstvo, da bodo novo leto začele v gosteh, za Kamničanke ne bi smelo predstavljati večjih težav. »Čas po novem letu smo izkoristili tudi za obnovo telesne pripravljenosti, saj bo drugi del sezone še napornejši od prvega. Zavedamo se, da v Koper odhajamo v vlogi favorita. Naredili bomo vse, da to potrdimo na igrišču. Ker v domači dvorani tako ali tako ne treniramo ravno pogosto, nam je popolnoma vseeno, kje igramo tekme. Predvsem se bomo morali ukvarjati s svojo igro, predvsem pa pozabiti na to, kar je bilo, saj se na lovorikah ne sme zaspati,« opozarja Rozman, ki je v pripravah na drugi del sezone lahko računal na vse svoje varovanke, saj nobena ni igrala za slovensko izbrano vrsto, ki je v sredo v Izraelu potrdila uvrstitev na evropsko prvenstvo.

  »Po eni strani je to manko, kajti igrati za državno reprezentanco igralkam da dodatno spodbudo in neko širino ter seveda treninge z enakovrednimi in boljšimi igralkami od sebe, seveda pa tudi nastop na mednarodni sceni. Toda po drugi strani je za samo ekipo boljše, če nima reprezentantk, saj je včasih brez svojih najboljših igralk težko sestaviti treninge. Po tej strani sem zadovoljen, da smo imeli na voljo vse igralke, vendar si seveda želim, da bi na evropskem prvenstvu zaigrala tudi kakšna naša igralka. V tem trenutku pa je zame najbolj pomembno, da ni poškodb,« je še dejal trener kamniških odbojkaric.

  Pari 11. kroga 1A. DOL za ženske:

  Sobota, 12. januar: Calcit Volley II – Ankaran Hrvatini (ŠD Kamnik, 16.30), Luka Koper – Calcit Volley (dvorana OŠ Koper, 18.00), Roto-Kema Puconci – Formula Formis (Zelena dvorana Puconci, 18.00), Ljutomer – Nova KBM Branik (ŠD ŠIC Ljutomer, 19.00), nedelja, 13. januar: SIP Šempeter – GEN-I Volley (ŠD OŠ Šempeter, 17.30).