Dvakrat so že bile boljše od Ankarančank

  Druga ženska ekipa Calcit Volleyja, ki jo v glavnem sestavljajo mladinke in kadetinje, so prvi del državnega prvenstva končale s tremi zmagami na sedmem mestu, za nameček pa so se uvrstile še na zaključni turnir Pokala Slovenije. Njihova zadnja ovira v tem tekmovanju je bila ekipa Ankaran Hrvatini, ki so jo premagale tudi v drugem krogu 1A. DOL za ženske, Ankarčanke pa bodo tudi njihove prve nasprotnice v letu 2019. Tekma enajstega kroga se bo začela v soboto ob 16.30 v športni dvorani Kamnik.

  Tudi Franci Obolnar, trener najmlajše ekipe v 1A. DOL za ženske, je svojim varovankam ob božičnonovoletnih praznikih namenil nekaj prostih dni, vendar ne prav veliko, kajti že prihodnjo nedeljo jih v dvorani OŠ Stranje čaka njihov drugi letošnji vrhunec – zaključni turnir mladinskega državnega prvenstva. Za nekatere kamniške odbojkarice pa počitka ni bilo, predvsem to velja za Zalo Špoljarič, Manjo Jeralo in Zalo Krašovec, ki so pred novim letom na turnirju srednjeevropske lige s kadetsko reprezentanco v Mariboru osvojile prvo mesto.

  »Igralke so po zaključnem turnirju Pokala Slovenije imele prosto le ob prazničnih dneh, kajti pred nami je finale mladinskega državnega prvenstva. Čeprav bo za nas zelo pomemben, pa ne smemo pozabiti na člansko državno prvenstvo, saj ni vseeno, kako se bomo v njem odrezali. Za zdaj smo resda na dobri poti, toda najtežje je šele pred nami. Že v soboto nas čaka Ankaran,« je z obema nogama čvrsto na tleh izkušeni Obolnar, ki je v Kamnik leta 2010 pripeljal prvi naslov državnih prvakinj.

  Obolnarjeve varovanke so Ankarančanke letos dvakrat že spravile na kolena. Najprej v državnem prvenstvu, nato še v četrtfinalu pokalnega tekmovanja, kjer so po domači zmagi s 3:1, na povratni tekmi v Kopru osvojile dva niza in se presenetljivo uvrstile med štiri najboljše slovenske ekipe. V Kanalu so v polfinalu pričakovano morale priznati Novi KBM Braniku.

  »Seveda smo si želeli nuditi večji odpor, vendar je do izraza prišla kakovostna razlika, za nameček pa še mi nismo bili pravi, medtem ko Mariborčanke niti trenutek niso popuščale. Ampak zdaj je to za nami, vso svojo pozornost moramo zdaj usmeriti na sobotno tekmo z Ankarančankami. To, da smo bili do zdaj boljši od njih, vsekakor ne pomeni, da bomo še enkrat. Vmes so se okrepili z novo podajalko, kar nam bo otežilo delo. Sicer pa je za nami šele prvi del sezone, drugi bo bistveno težji, saj nas po rednem delu državnega prvenstva čaka zelena skupina, v kateri bosta le prvi dve mesti prihodnje leto prinesli igranje med najboljšimi slovenskimi klubi. Tako, da je pred nami zelo zahtevna naloga, če želimo tudi drugo sezono igrati med njimi. Čeprav imamo na voljo veliko število igralk, smo še vedno nekoliko tanki glede sposobnosti igranja v prvi ligi. Vsekakor je eden od razlogov mladost, drugi pa temu primerna višina,« opozarja trener druge ženske kamniške ekipe, ki bo klubski derbi s prvo ekipo odigrala že prihodnji četrtek v dvorani OŠ Stranje.

  »Če bi s prvo ekipo tekmo igrali šele prihodnjo soboto, praktično ne bi imeli časa, da bi se v miru pripravljali na finale mladinskega državnega prvenstva. Upam, da bosta petek in sobota dovolj,« je o razlogu, zakaj bo klubski obračun na sporedu dva dni prej, povedal Franci Obolnar.

  Pari 11. kroga 1A. DOL za ženske:

  Sobota, 12. januar: Calcit Volley II – Ankaran Hrvatini (ŠD Kamnik, 16.30), Luka Koper – Calcit Volley (dvorana OŠ Koper, 18.00), Roto-Kema Puconci – Formula Formis (Zelena dvorana Puconci, 18.00), Ljutomer – Nova KBM Branik (ŠD ŠIC Ljutomer, 19.00), nedelja, 13. januar: SIP Šempeter – GEN-I Volley (ŠD OŠ Šempeter, 17.30).

   

   

  Komentarji