Leto 2019 bodo začeli v Novem mestu

  Odbojkarji Calcit Volleyja so leto 2018 končali s porazom v finalu Pokala Slovenije, že prihodnjo soboto pa se bodo doma spet pomerili z najboljšo slovensko odbojkarsko ekipo zadnjega desetletja. Pred tem jih že to soboto ob 19. uri v športni dvorani Marof v 11. krogu 1. DOL za moške čaka tekma s Krko, v sredo, 16. januarja, pa bodo na povratni tekmi drugega kroga pokala Challenge gostili finsko ekipo Savo Volley Kuopio.

  Aleš Hribar, trener kamniških odbojkarjev, je ob božičnonovoletnih praznikih svojim varovancem namenil vsega skupaj štiri proste dneve, ki jih je sam v glavnem izkoristil za ogled finalne tekme Pokala Slovenije. V njej so bili v vseh treh nizih ob nekdanjem drugem tehničnem odmoru v prednosti Kamničani, na koncu pa so vse tri nize dokaj prepričljivo izgubili.

  »Niti sam ne vem več, kolikokrat sem si ogledal finalno tekmo z ACH Volleyjem, vsekakor pa smo bili sposobni iz te tekme iztržiti precej več, toda že drugič v letošnji sezoni se nam je zgodilo, da smo proti Ljubljančanom prikazali precej slabšo igro, kot smo je sposobni. Res je, da smo se iz Finske vračali 18 ur in da smo oba treninga pred zaključnim turnirjem namesto v svoji dvorani morali opraviti v Stranjah, ampak vse to ni bila naša največja težava. Dejstvo je, da že nekaj časa zaradi poškodb nimamo konstantne zasedbe na igrišču. Tako je v Kanalu Babkov zaigral po mesecu dni odsotnosti, kar se mu je poznalo, prav tako tudi Kotnik po poškodbi še ni pravi in tudi to se je poznalo. Drugo pa je, da smo bili praktično vse nize v prednosti, vendar tega nismo znali pripeljati do konca. Kot da imamo kompleks ACH Volleyja,« se je finalne tekme, ki je zdaj že tako ali tako preteklost, dotaknil trener Calcit Volleyja.

  Priložnost, da dokažejo, da le ne gre za kompleks slovenskih državnih in pokalnih prvakov, bodo imeli Kamničani že prihodnjo soboto, ko bodo Ljubljančani gostovali v Kamniku. Tekma bo veljala tudi za srednjeevropsko ligo, zato bo imela dvojni pomen, vendar se z njo Hribarjevi varovanci še ne obremenjujejo. Prvi del državnega prvenstva so končali na drugem mestu, pet točk za ACH Volleyjem in le dve pred tretjeuvrščenim Mariborom, kar pomeni, da si po spodrsljaju s Črnučami v sedmem krogu novega ne bodo več smeli dovoliti. Tudi zato sobotno tekmo v Novem mestu jemljejo nadvse resno. Krka je po desetih krogih s petimi zmagami in porazi na sedmem mestu, saj je kar tri tekme dobila z minimalno razliko. V drugem krogu je Calcit Volley Novomeščane doma premagal s 3:1 (21, -23, 13, 15).

  »Krka je od takrat dvignila raven svoje igre, dejstvo pa je, da bo do konca sezone vsaka ekipa zelo nevarna. Še enkrat več sem fantom povedal, da če ne igramo proti vsakemu nasprotniku na polno, lahko zaidemo v težave. Verjamem, da smo se s poraza proti Črnučam česa naučili in da se igralci tega zavedajo, zato v soboto pričakujem, da bomo od prve do zadnje točke prikazali svojo najboljšo igro,« je odločen Hribar.

  Med božičnonovoletnimi prazniki je stanje glede poškodb v kamniški ekipi nekoliko boljše, čeprav kapetan Maxson Pereira še nekaj časa ne bo mogel igrati. »Morda celo nekoliko preveč izpostavljamo težave s poškodbami, ne nazadnje imamo tudi druge igralce, ki so dovolj kakovostni. Vsakdo od njih bo moral dati vse od sebe, če bomo želeli izpolniti svoje cilje. Do sredine februarja je pred nami spet zelo naporen ritem, kajti spet prihajamo v ritem sreda-sobota, ko bo vsaka tekma za nas izredno pomembna. Vsekakor pa ne smemo ničesar prehitevati, šele po Novem mestu bomo razmišljali o Fincih, potem pridejo na vrsto Ljubljančani in tako naprej. Ni druge, kot da vsako tekmo igramo na polno, kajti le to nam bo prineslo rezultate, ki jih pričakujemo,« je pred sobotnim gostovanjem v Novem mestu še dejal Aleš Hribar.

  Pari 11. kroga 1. DOL za moške

  Sobota, 12. januar: Krka – Calcit Volley (ŠD Marof, 19.00), Šoštanj Topolšica – Panvita Pomgrad (ŠD Šoštanj, 19.00), Maribor – Hiša na kolesih (ŠD Tabor, 18.00), ACH Volley – Črnuče (dvorana OŠ Maksa Pečarja, 19.30), Hoče – Salonit Anhovo (VŠD Hoče, 19.00).

  Komentarji