Podelitev medalj najboljšim, Kamničanom zlato in srebro

  Na sedežu Odbojkarske zveze Slovenije je potekala podelitev medalj in pokalov najboljšim ekipam v 1. Sportklub DOL za sezono 2019/20. V sezoni, ki jo je sredi marca predčasno končala epidemija Covid-19, so v ženski konkurenci slavile odbojkarice Calcit Volleyja, njihovi moški kolegi pa so si okrog vratu nadeli srebro.

  Podelitve v Črnučah so se udeležili predstavniki petih klubov, iz vrst Calcita so bili to Lucy Charuk in Danijel Habjan iz ženske ekipe ter Klemen Hribar in Gašper Ribič iz moške. Zbrane je nagovoril predsednik OZS Metod Ropret: “Najprej se vsem zahvaljujem za udeležbo. Žal mi je, da moramo podelitev pokalov izvesti na takšen način in v takšnih pogojih in ne na parketu, kot bi si seveda vsi želeli. Zgodilo se je nekaj, česar nismo mogli predvideti, a ne glede na vse ste te pokale in medalje osvojili zasluženo, saj ste se zanje trudili skozi celotno sezono. Ko smo se marca odločali, kaj storiti, še nismo povsem vedeli, kaj nas čaka. Morda se je ob tem tudi kdo čutil oškodovanega, a na koncu se je vendarle pokazalo, da smo se odločili prav. V imenu Odbojkarske zveze Slovenije vam čestitam za osvojena odličja, vsi skupaj pa se nadejamo tudi kakovostnemu prvenstvu v prihodnji sezoni.”

  Sezona, čeprav krajša, kot bi si jo želeli, se bo v kamniško odbojko zapisala z zlatimi črkami. Calcitovke so v klubsko vitrino prinesle še svoj četrti naslov državnih prvakinj, po tem ko so v rednem delu zabeležile dvanajst zmag in le dva poraza, v modri skupini pa so ostale celo nepremagane. Drugo mesto domačega prvenstva so osvojile odbojkarice NKBM Branik, ki se podelitve medalj niso udeležile, tretje pa odbojkarice SIP Šempeter.

  Calcitova moška ekipa je sezono sklenila z drugim mestom. Kamničani v rednem delu prvenstva sicer niso nastopali, tekmovanju so se priključili šele v modri skupini, kjer pa niso odigrali derbijev z Ljubljančani in Mariborčani. Rezultati teh tekem so se prenesli iz srednjeevropske lige, kjer sta oba nasprotnika prav tako tekmovala. V modri skupini so Calcitovci odigrali šest tekem in jih vseh šest tudi dobili, iz Mevze pa so prenesli dve zmagi in dva poraza. Pod črto so tako modro skupino zaključili na drugem mestu, za ACH Volleyjem, ki je tako postal državni prvak za sezono 2019/20, in pred Merkur Mariborom na tretjem mestu.

  Zlata ekipa Calcit Volley 2019/20: Živa Griljc, Nina Kotnik, Katja Mihevc, Eva Pogačar, Špela Marušič, Polona Marušič, Katja Mihalinec, Ana Marija Vovk, Olivera Kostić, Eva Zatković, Leja Janežič, Lucy Charuk, Manja Jerala, Kaker Tina in Zala Zbičajnik, ki je ekipo zapustila januarja. Trener Gregor Rozman, njegov pomočnik Danijel Habjan, telesni trener Gregor Sobočan in statističarka Kristina Petrović.

  Srebrna ekipa Calcit Volley 2019/20: Maxson Guilherme Pereira, Klemen Hribar, Miha Bregar, Mario Koncilja, Ivan Mihalj, Milosz Hebda, Boyan Yordanov, Jan Planinc, Jan Brulec, Tine Kvas, Jure Lakner, Domen Kotnik, Andrej Štembergar Zupan, Bor Jese Rotar. V vlogi trenerja je sezono začel Marko Brumen s pomočnikom Maticem Brumnom. Decembra sta njuno mesto prevzela Gašper Ribič in Karlo Reisner. Karlo in Jaka Bitenc sta vodila statistiko moštva. Kondicijski trener je bil Samo Korošec.