V Braslovčah najboljša Okorn in Marovt

  V Braslovčah se je zaključil prvi turnir letošnjega državnega prvenstva v odbojki na mivki v kategoriji do 18 let. Na turnirju, na katerem je nastopilo 24 ekip, sta se zmage veselila Miha Okorn in Luka Marovt. Dekleta so se merila v Novem mestu. 

  V Braslovčah se je zaključil prvi letošnji turnir v odbojki na mivki v mlajših kategorijah, za zmago v Braslovčah pa se je med seboj pomerilo kar 24 ekip. Po kar 46 tekmah, ki so jih dvojice odigrale v soboto in nedeljo, smo dobili zmagovalca, Kamničana Miho Okorna in Luko Marovta, ki sta v napetem finalnem obračunu, s 23:21 in 26:24, premagala Žana Zajca in Roka Bračka. V boju za tretje mesto sta bila Gregor Okroglič in Dino Vinkovič, z 21:13 in 21:11, uspešnejša od Jana Karla Jančiča in Nika Mujanoviča.

  Iz vrst Calcit Volleyja so na turnirju nastopili še Nik Drnovšek v paru z Nikom Jeričem (9. mesto) in Gregor Frece s Timorjem Štrumeljem (17. mesto).

  Dekleta so se med seboj pomerila v Novem mestu, kjer se je na štirih igriščih v dveh dneh odvilo kar 76 tekem, nastopilo pa je 39 dvojic. V velikem finalu smo po treh zanimivih nizih spremljali zmago Ize Zbičajnik in Maje Marolt, ki sta bili  uspešnejši od Ire Kadunc in Asje Šen. Tudi v obračunu za tretje mesto je šlo na tesno, Tija Šketa Rozman in Anja Puckmeister pa sta se veselili zmage nad Zalo Jakše in Niko Košiček. Calcitovki Maja Ifko in Neža Sitar sta se razvrstili od 17. do 25. mesta,

  Končni rezultati pri fantih

  Končni rezultati pri dekletih

  Foto: OZS