Po zmagi nad Mariborčani poraz s Sobočani

    Odbojkarji Calcit Volleyja so pred začetkom državnega prvenstva, ko bodo v soboto gostovali v Novem mestu, nastopili na drugem spominskem turnirju Gorazda Giderja – Avto Rajh. Kamničani so v prvi tekmi s 3:0 (15, 21, 15) premagali Merkur Maribor, v finalu pa so jih v maratonskem obračunu v dvorani v Puconcih premagali odbojkarji Panvite Pomgrada s 3:2 (-16, -22, 17, 22, 12).

    Varovanci Mladena Kašića so v svoji prvi tekmi na turnirju nadigrali mariborsko ekipo, ki je bila ves čas v podrejenem položaju. S sedmimi bloki se je izkazal Uroš Nikolić, ki je bil ob tem še štirikrat uspešen v napadu, najbolj učinkovit igralec kamniške ekipe pa je bil z 12 točkami Brunet Lazaro. Točke za Calcit Volley so dosegli še Črtomir Bošnjak 9, Uroš Pavlović 8, Jure Okroglič 7, Bernard Bakonji 2 in Tomislav Mitrašinović 1. Igrali so še Alan Košenina (L), Matevž Karadža Pevc (L), Dino Vinkovič, Luka Lazar in Jurij Oman.

    V finale se je po zmagi nad ravenskim Fužinar SIJMetalom s 3:2 (-21, 16, 19, -16, 12) uvrstila še domača Panvita Pomgrad. Po uvodnih dveh nizih je vse kazalo na kamniško zmago, saj so brez večjih težav dobili prva dva niza, v nadaljevanju pa je Kašić priložnost za igro ponudil tudi igralcem s klopi. Sobočani so to izkoristili in s preobratom prišli do končne zmage in prvega mesta na turnirju. Najbolj učinkovit igralec tekme je bil Sobočan Šormaz z 22 točkami, tri manj je dosegel Mirković, letošnja okrepitev Panvita Pomgrada, ki je bil tudi izbran za najboljšega igralca tekme, 14 točk pa je dosegel še Albanec Doda, še en novinec v soboški ekipi. Za Calcit Volley so točke dosegli: Bošnjak 14, Brunet 13, Mitrašinović 13, Nikolić 10, Pavlović 5, Okroglič 4, Vinkovič 3, Lazar 2 in Bakonji 1.

    Kamničani so tudi ta turnir seveda igrali brez obeh reprezentantov Nika Mujanovića in Uroša Planinšiča, ki sta s slovensko izbrano vrsto odlično začela olimpijski turnir v Tokiu. V mariborski ekipi, ki je v tekmi za tretje mesto s 3:0 (26, 20, 16) premagala Ravenčane, je iz istega razloga kot Mujanović in Planinšič manjkal Rok Bračko.

    »Naša prva tekma proti Mariboru je bila zelo dobra, finalno pa smo dobro začeli, v nadaljevanju pa vzeli malo prelahko in zasluženo izgubili. Nastopili smo sicer brez dveh igralcev, ki sta trenutno z reprezentanco in se nam bosta pridružila šele prihodnji teden. Močan turnir v lepi dvorani v Puconcih proti ekipam, s katerimi se bomo srečali v ligi, je bil za nas dobrodošel. V pripravljalnem obdobju nismo igrali veliko prijateljskih tekem in zdaj smo videli, da vsak igra dobro odbojko. Morali se bomo potruditi, če želimo napadati najvišje mesto v državi, pa tudi cilji v mednarodni konkurenci so visoki,« je po koncu turnirja povedal Uroš Pavlović, ki bo v novi sezoni kapetan Calcit Volleyja.