Drugo mesto za državne prvakinje v Budimpešti

    Odbojkarice Calcit Volleyja so imele na močnem turnirju v Budimpešti svoj zadnji test pred začetkom državnega prvenstva, ko bodo v soboto v prvem krogu gostovale v Grosuplju. V konkurenci štirih ekip so v prvi tekmi premagale Maritzo Plovdiv s 3:1 (25, -11, 21, 18), v drugi je bil boljši od njih Dinamo iz Bukarešte s 3:1 (22, 15, -19, 12), v zadnji tekmi pa so bile s 3:0 (19, 18, 17) ugnale domačo ekipo Szent Benedek.

    Prvič v letošnjem pripravljalnem obdobju so slovenske državne prvakinje igrale z vsemi tremi reprezentantkami, novinko Saro Najdič, Mašo Pucelj in Katjo Banko, z njimi pa sta bili v glavnem mestu Madžarske še Zala Špoljarič in Kaja Gimpelj, sicer igralki druge kamniške ekipe. V prvi tekmi so proti najboljši bolgarski ekipi, ki bo v novi sezoni prav tako igrala v ligi prvakinj, dobile izenačen uvodni niz, v drugem pa so bile veliko boljše Bolgarke. Toda v nadaljevanju so varovanke Bruna Najdiča z boljšim sprejemom prišle do zaslužene zmage. Z 18 točkami se je izkazala kapetanka Andjelka Radišković, enajst točk je dosegla Asja Šen, deset Maša Pucelj in Neja Čižman, sedem Lara Rituper in tri Sara Hutinski. Igrale so še Sara Najdič, Katja Banko, Naja Boisa, Zala Špoljarič in Kaja Gimpelj.

    Romunski Dinamo, ki je v prvi tekmi turnirja s 3:0 premagal domači Szent Benedek, je na kolena spravil tudi kamniško zasedbo, ki je imela precej težav z učinkovitostjo v napadu. Točke za Kamničanke so dosegle: Šen 13, Rituper 9, Pucelj 8, Čižman 7, Radišković 4 in Boisa 3. V drugi tekmi drugega tekmovalnega dne je Szent Benedek s 3:1 premagal Maritzo Plovdiv, ki je zadnji dan premagala Dinamo s 3:1. Navkljub porazu so Romunke vseeno osvojile prvo mesto na turnirju, čeprav so Kamničanke za slovo s svojo najboljšo predstavo na turnirju ugnale domačinke. V napadu sta bili odlični Pucljeva z 20 točkami in Radiškovićeva s 16, 13 jih je k zmagi prispevala Šenova, sedem Rituperjeva, štiri Čižmanova in eno Najdičeva.

    »Turnir je bil izredno močan, močnejši kot pred tednom dni v Nyiregyhazi, odigrali pa smo tudi tekmo več. Na njem so bile ekipe, ki so bile izenačene in kakovostne. Vsako tekmo smo oddelali korektno, tako da sem, kar se izidov tiče, zadovoljen, v sami igri pa se je pokazalo, na čem bomo morali delati ali bolje rečeno, začeti delati, saj so bile prvič z ekipo tudi reprezentantke. Težko je reči, da smo kakorkoli uigrani, lahko pa rečem, da sem dobil sliko stanja in v naslednjih treh, štirih tednih bomo skušali določene zadeve doreči in graditi na tem temelju, ki smo ga na tem turnirju postavili,« je nastop v Budimpešti ocenil Bruno Najdič, trener kamniških odbojkaric, ki bodo tekme v domačem prvenstvu skušale izkoristiti tudi za pripravo na začetek lige prvakinj, ko bodo 7. novembra gostovale v Carigradu pri Fenerbahčeju.

    »Do začetka državnega prvenstva bomo imeli zelo malo skupnih treningov, zato bomo skušali čim več delati tudi individualno, hkrati pa moramo uigravati ekipo. Tista tretja zadeva, ki me najbolj moti, ampak tako pač je, je, da so reprezentantke fizično v slabem stanju, kar je logično, saj je za njimi dolga reprezentančna sezona, zato bomo morali biti zelo pazljivi. Potrebna bo pametna kombinacija treninga in počitka, da bomo do začetka lige prvakinj v optimalnem stanju,« je še dejal Najdič.