Po zaostanku z 0:2 s točko iz Ljubljane

    V tretjem krogu 1B. DOL za ženske so odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja gostovale v Ljubljani pri vodilnem Krimu. S 3:2 (14, 24, -22, -11, 9) so zmagale domače odbojkarice, mlade Kamničanke pa so z osvojeno točko trenutno na petem mestu prvenstvene lestvice s petimi točkami. V prihodnjem krogu bodo v soboto, 2. novembra, ob 19. uri gostovale v Ljutomeru.

    V prejšnjem krogu so varovanke Aljoše Jemca na domači tekmi proti ekipi G.S.V. Ptuj vodile z 2:0 v nizih, na koncu pa so se morale zadovoljiti s točko. Minulo soboto so v dvorani OŠ Valentina Vodnika v Ljubljani proti Krimovkam prvi niz odigrale v krču, že v drugem pa so bile popolnoma enakovredne domači ekipi, ki je bila v končnici bolj zbrana. Po zaostanku dveh nizov se niso predale, z boljšimi servisi in igro v napadu so najprej dobile tretji niz, v četrtem pa so popolnoma nadigrale domačinke. Toda v petem nizu je bil Krim tisti, ki je »pritiskal« s servisi, kar je na koncu tudi odločilo srečanje.

    »Prva dva niza smo odigrali v krču, vendar se je dekletom uspelo pobrati, žal pa v petem nismo našli protiorožja na njihov servis, tako da je Krim na koncu zasluženo zmagal. Naša igra še ni bila na tisti ravni, ki si jo želimo, čeprav se dekleta trudijo. Je pa proti Krimu težko igrati, saj je njihova ekipa tudi bolj izkušena od naše,« je tekmo v Ljubljani komentiral Aljoša Jemec, trener druge kamniške ženske ekipe.

    Za Calcit Volley II so igrale: Zala Krašovec, Zala Špoljarič (L), Tina Topič, Špela Lužovec, Živa Javornik, Naja Boisa, Veronika Povh, Tara Gojak, Anja Zorman, Lana Žužek, Milla Andrejič, Sara Sitar, Atena Gojak (L). Trener: Aljoša Jemec.