Namučili favorizirane Mariborčane

    Mlada kamniška ekipa je v četrtem krogu 2. DOL za moške v dvorani OŠ Stranje resda še tretjič izgubila, vendar je pošteno namučila trenutno drugouvrščeno ekipo Pro Volley, ki je do zmage prišel šele v tie-breaku. Končni izid je bil 3:2 (-15, 19, -23, 19, 9). V prihodnjem krogu bodo odbojkarji Calcit Volleyja II v soboto, 2. novembra, igrali v Šempetru.

    Čeprav varovanci Gašperja Ribiča niso nastopili v polni zasedbi, manjkal je nadarjeni sprejemalec Nik Mujanovič, so v prvem nizu v postavi Urban Blaževič na podaji, Matija Lakner na mestu korektorja, Teo Podobnik in Marko Medved na sprejemu, Ambrož Poljanšek in Rok Podbregar ter Marko Uršič na liberu, presenetili favorizirane goste, ki so do te tekme izgubili le en niz. Toda Kamničanom je v prvem nizu praktično uspevalo vse, gostom ne prav veliko in temu primeren je bil tudi izid.

    V drugem nizu so do izraza prišle večje izkušnje mariborskih odbojkarjev, ki pa so v tretjem, v razburljivi končnici, spet morali priznati premoč Kamničanov. V četrtem in petem nizu je Ribičevim varovancem zmanjkalo moči, popustila je tudi zbranost, kar so Mariborčani izkoristili in prišli do četrte letošnje zmage, medtem ko so Kamničani ostali pri eni.

    »Čeprav smo na koncu izgubili, sem z osvojeno točko lahko zadovoljen. Predvsem to velja za igro, ki so jo fantje prikazali, vsekakor smo na dobri poti,« je svoje varovance pohvalil Gašper Ribič, ki je imel v ekipi še Nika Drnovška in Žigo Koncilijo.