Po preobratu v tretjem nizu ostajajo neporaženi

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi četrtega kroga Sportklub prve odbojkarske lige v gosteh po hudem boju premagali domače Hoče s 3:2 (-17, -20, 11, 20, 11). V prihodnjem krogu bodo Kamničani v soboto, 10. oktobra, gostili Panvito Pomgrad. Tekma se bo začela ob 20. uri.

  Hoče – Calcit Volley    (17, 20, -11, -20, -11)

  Hoče – VŠD Hoče, gledalcev 80, sodnika: Tomec (Novo mesto), Novak (Dvor).

  Hoče: Pušnik 15, Oestvik 5, Pesti 14, Herodež, Čopi 14, Leva 5, Orthaber (L), Hafner 1, Mejal 2, Koblar. Trener: Jurij Čopi.

  Calcit Volley: Kos 8, Hribar (L), Bregar 1, Purič 8, Kosmina 4, Gasparini 25, Hebda 12, Brulec, Beravs, Štalekar 13, Plot (L). Trener: Gregor Jerončič.

  Hoški odbojkarji so v novo sezono vstopili z domačo zmago proti Krki, sledila pa sta poraza proti Panviti Pomgradu, tudi pred svojimi navijači, in v minulem krogu proti ACH Volleyju, ko so pošteno namučili aktualne državne prvake. Na drugi strani mreže so Kamničani po dveh minimalnih zmagah s Hišo na kolesih Triglavom doma in Merkur Mariborom v gosteh, pred tednom dni v Kamniku s 3:1 premagali Salonit Anhovo. V dozdajšnjih medsebojnih tekmah so bili bolj uspešni Kamničani, ki so do zdaj izgubili le eno tekmo.

  Varovanci Gregorja Jerončiča so slabo vstopili v uvodni niz, saj so po točki Tilna Pušnika zaostajali za štiri točke (2:8). Do desete točke so skorajda že ulovili domače odbojkarje, ki se tudi brez Miomirja Crnjanskega niso ustrašili Kamničanov. Po dveh blokih Filipa Levija so povedli z 12:8, po asu Primoža Mejala pa že s 13:8. Tudi v nadaljevanju niza so vajeti igre držali v svojih rokah. V kamniški ekipi je »šepal« sprejem, tudi napad je bil premalo prodoren, medtem ko so Hočani po novih dveh asih, tokrat Madžara Marcella Pestija, prišli že do sedmih točk prednosti (19:12). Niz je bil s tem odločen, končal pa se je z napako na servisu gostov.

  Bolj izenačen je bil drugi niz, v katerem so bili sicer večinoma v prednosti domači odbojkarji, ko pa sta Timotej Gal Kos in Mitja Gasparini poskrbela za izenačenje na 17., 18. in 19. točki, se je obetala zanimiva končnica. Vendar do nje ni prišlo, kajti Pušnik je bil v napadu nerešljiva uganka za kamniške blokerje, za nameček pa je z asom svoji ekipi priboril kar štiri zaključne žoge. Že prvo je izkoristil Žiga Čopi.

  V tretjem nizu pa so se Kamničani le prebudili. Kos in Gasparini sta nadaljevala z dobro igro v napadu, za nameček pa je bil Kos uspešen še na servisu, kajti po njegovem asu je bilo že 10:4 za Calcit Volley. Po polminutnem odmoru so se Hočani gostom še približali na tri točke zaostanka, to pa je bilo tudi vse, kajti v gostujoči ekipi sta se prebudila še Milosz Hebda in Sašo Štalekar in prav po točki kamniškega blokerja je bil tretji niz praktično odločen (19:10). Do konca niza so hoški odbojkarji dosegli le še točko, niz pa se je končal z asom Gasparinija.

  Četrti niz je bil spet bolj izenačen, v katerem so prvi do večje prednosti prišli kamniški odbojkarji, ki so z asom Dika Puriča povedli z 10:6. Razpoloženi Pušnik je vodstvo gostov znižal le še na točko (12:13), vendar je Gasparini z asom poskrbel za nekoliko mirnejše nadaljevanje kamniške ekipe (16:12). Pred vstopom v končnico je bilo spet vroče, tokrat po asu Čopija, saj so Hočani še zadnjič zaostajali za točko (19:20). Spet je bil Gasparini tisti, ki je z dvema napadoma zaustavil nalet gostov, Štalekar je priboril prvo zaključno žogo za izenačenje v nizih, ki so jo Kamničani po napaki domačih tudi izkoristili.

  V še svojem tretjem tie-breau v letošnji sezoni so Kamničani še tretjič slavili. Do osme točke so bili ves čas v prednosti, ko pa je Hafner z asom svojo ekipo popeljal do prvega vodstva v odločilnem nizu, so se v domačem taboru nadejali preobrata. Vendar so bili v končnici vendarle bolj zbrani Kamničani, ki so z blokom Mihe Bregarja spet prišli do vodstva (10:9), po novem bloku Dike Puriča pa so domačinom pobegnili za tri točke (12:9). Da ni prišlo do napete končnice, sta poskrbela Purič in Štalekar, ki je izkoristil drugo kamniško zaključno žogo.