Po slavju v Aachnu že v danes v Ljutomeru

  Odbojkarice Calcit Volleyja so z dvema osvojenima nizoma v Aachnu na povratni tekmi osmine finala pokala Challenge ponovile uspeh izpred petih let, ko so se v tem tekmovanju prav tako uvrstile med osem najboljših ekip. Vendar časa za slavje ni, kajti pred pokalnimi prvakinjami Slovenije je že v petek, 25. januarja, na sporedu tekma 13. kroga 1A. DOL za ženske, ko bodo v Ljutomeru ob 19. uri igrale z domačimi odbojkaricami.

  V Aachnu so bile Kamničanke v podobnem položaju kot v polfinalu Pokala Slovenije, ko so prav tako za nasprotnicami zaostajale za dva niza, s preobratom pa so prišle do želenega cilja. Resda so v Nemčiji proti ekipi Ladies in Black izgubile, vendar sta jim za uvrstitev v četrtfinale pokala Challenge po domači zmagi s 3:1 zadoščala že dva osvojena niza. Če bi bile v drugem nizu bolj zbrane in bi ohranile prednost sedmih točk (18:11), bi bila njihova pot do dvoboja z Monzo morda nekoliko lažja.

  »V nadaljevanju sezone si ne smemo več dovoliti, da bi prednost sedmih točk zapravili. Preprosto se na to ne smemo zanašati, je pa res, da ima ekipa v končnicah nizov dobre živce,« navkljub uspehu svoje varovanke opozarja Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja, ki se že veseli tekem z Monzo.

  Na povratni tekmi osmine finala pokala Challenge je blestela Lucy Charuk, ki je bila s 23 točkami najbolj učinkovita igralka tekme, ob tem pa je dosegla kar osem blokov. »Charukova je bila v Aachnu resnično izjemna v vseh elementih igre in je imela nemalo zaslug za naš uspeh. Vseeno pa ne smemo izpostavljati samo nje, svoj delež so k temu uspehu dodale tudi druge naše igralke.«

  Po le eni prespani noči v domačih posteljah že v petek Kamničanke čaka tekma domačega prvenstva v Ljutomeru. Domače odbojkarice so za zdaj le pri eni točki, kar pa ne pomeni, da bodo odbojkarice Calcit Volleyja v Ljutomer odšle le na izlet. Tudi zato ne, ker jih v torek, 29. januarja, pred svojimi navijači čaka izredno pomembna tekma v Mevzi. V Kamnik bo prišel češki Olomouc, z morebitno zmago pa bi Rozmanove varovanke še ostale v igri za zaključni turnir. »O Čehinjah bomo začeli razmišljati po petkovi tekmi,« Rozman ne želi prehitevati dogodkov.

  »Res je, da so Ljutomerčanke le pri eni točki, vendar jih moramo, tako kot vsako drugo ekipo, spoštovati. Pred tekmo v Ljutomeru časa za trening niti ne bo, vseeno pa nam to ne bi smelo predstavljati ovire za ugoden izid,« je v pričakovanju dvoboja v Ljutomeru še dejal Rozman.

  Pari tekem 13. kroga 1A. DOL za ženske

  Sreda, 23. januar: Nova KBM Branik – Formula Formis 3:1 (14, -23, 20, 17); petek, 25. januar: Ljutomer – Calcit Volley (ŠD ŠIC Ljutomer,19.00), sobota, 26. januar: Calcit Volley II – GEN-I Volley (ŠD Kamnik, 16.30), Luka Koper – SIP Šempeter (OŠ Koper, 18.00), Roto-Kema Puconci – Ankaran Hrvatini (ŠD Ekonomska šola, 18.00).

  Komentarji