Peklenski tempo začeli z zmago

  madžarsko ekipo Vegyesz Kazincbarcika s 3:0 (23, 12, 19). Že v petek, 25. januarja, kamniško ekipo v Hočah čaka tekma 13. kroga 1. DOL za moške, dan pozneje, v soboto, 26. januarja, pa bodo v osmem krogu srednjeevropske lige gostovali v Zwettlu pri ekipi Union Raiffeisen Waldviertel.

  Calcit Volley – Vegyesz Kazincbarcika  3:0 (23, 12, 19)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 60, sodnika: Schimpl, Juraček (oba Slovaška).

  Calcit Volley: Hribar (L), Bregar 11, Golob (L), Jereb 1, Podobnik, Ratek, Vidmar, Babkov 11, Štalekar 7, Lakner 1, Kotnik 2, Štembergar Zupan 16, Ivković 1. Trener: Aleš Hribar.

  Vegysezs Kazincbarcika: Dudas, Paez Diaz 2, Juhasz 4, Banai 1, Toronyai, Szabo 8, Milev 8, Nemeth 6, Arva, Gebhardst (L), Macko, Bebhard. Trener: Marek Kardoš.

  Slovenski podprvaki so serijo treh tekem v štirih dneh začeli v nekoliko spremenjeni zasedbi, saj je trener Aleš Hribar odpočil Primoža Vidmarja, ki je bil bolan. Toda tudi brez njega so Kamničani zabeležili četrto zmago v srednjeevropski ligi in so z enajstimi točkami na tretjem mestu ter s tem na dobri poti, da bodo tudi letos zaigrali na zaključnem turnirju.

  V prvem nizu so bili večinoma v vodstvu gostje iz Madžarske, ki so jih Kamničani na prvi tekmi premagali s 3:2. S točko D. Szaba so povedli z 12:9, vodili pa so praktično vse do izida 21:19, ko je točko z asom dosegel Milev. Po polminutnem odmoru domačega trenerja je Jure Lakner z asom izid izenačil na 21. točki, Dmitrij Babkov pa je nato z uspešnim napadom domačine popeljal do prvega vodstva v prvem nizu (22:21). Isti igralec je z asom Kamničanom priboril dve zaključni žogi, ki so do vodstva z 1:0 prišli po zaslugi lastne napake gostov.

  Drugi niz je minil v popolni prevladi domače ekipe, ki si je hitro priigrala visoko prednost, saj je z blokom Mihe Bregarja povedla z 8:3. Visoko vodstvo ni uspavalo domače ekipe, ki je prevladovala predvsem v bloku, v tem elementu igre se je predvsem izkazal Bregar, niz pa je bil odločen z asom Matije Jereba za vodstvo z 19:7. Zadnjo točko v drugem nizu je dosegel Bregar, kako drugače kot z blokom.

  V tretjem nizu sta bili ekipi skupaj le do devete točke, po zaslugi Andreja Štembergarja Zupana, ki je bil med domačini najbolj razpoložen v napadu, in Saše Štalekarja pa so Kamničani dosegli štiri zaporedne točke in gostom pobegnili na 13:9. Čeprav so domači odbojkarji naredili tudi veliko število lastnih napak, so brez večjih težav ohranili prednost štirih točk, ki so jo pred vstopom v končnico niza povečali na plus šest (20:14). Razlika šestih točk pa je bila tudi ob koncu tekme, ki se je končala z dvema lastnima napakama gostov.

  Izjava po tekmi

  Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja: »V tekmo smo vstopili nekoliko površno in sami dovolili gostom, da so prišli do vodstva. Če bi realizirali tri, štiri ‘free balle’, zadeli kakšen servis več, bi imeli že v prvem nizu manj težav, ko pa smo popravili igro na relaciji servis – blok, nam je bilo veliko lažje. Od tega trenutka naprej smo prevzeli vajeti igre v svoje roke, tako da sem s tem zadovoljen, pomembno pa je, da smo zdaj že čisto blizu zaključnemu turnirju, kar je bil tudi naš cilj.«

  Komentarji