Pred tekmo s Šempetrankami še gostovanje v Kopru

    Odbojkarice Calcit Volleyja pred tekmo zadnjega kroga rednega dela v Sportklub prve odbojkarske lige za ženske, ko bodo v soboto, 20. februarja, gostile SIP Šempeter, čaka še zaostala tekma 16. kroga v Kopru. Tekma proti domači Luki Kopru, ki v zadnjem času igra vse bolje, se bo začela ob 18. uri.

    Že nekaj časa je znano, da bodo aktualne slovenske državne prvakinje v končnico državnega prvenstva vstopile s prvega mesta. Vprašanje je le, ali bodo redni del sezone končale z le enim porazom, odgovor pa bomo dobili že v soboto, ko bodo v Kamniku gostovale Šempetranke, kajti prav trenutno drugouvrščena ekipa državnega prvenstva jih je v začetku decembra premagala s 3:2. Toda v kamniškem taboru se trenutno s to tekmo še ne ukvarjajo.

    »O Šempetru bomo razmišljali po sredini tekmi v Kopru. Dejstvo je, da smo v zadnjem obdobju nekoliko padli v svoji igri, delno zaradi utrujenosti po nastopu v ligi prvakinj, delno pa tudi zato, ker smo spet povečali obseg treninga. Toda ne glede na vse je naša dolžnost, da v vsako tekmo vstopimo s pravo mero spoštovanja do nasprotnic in da vsako tekmo odigramo maksimalno zavzeto. Vsekakor to bo veljalo tudi v sredo,« zatrjuje Gregor Rozman, ki je na zadnjih tekmah spet v vlogi prvega trenerja, saj je Aljoša Jemec zaradi bolezni še vedno odsoten.

    Koprska ekipa je v zadnjem obdobju zabeležila nekaj pomembnih zmag, minulo soboto pa so Mariborčankam v gosteh odvzele niz. S prihodom izkušenega trenerja Zorana Jerončiča so se rešile zadnjega mesta, teoretično pa še lahko prehitijo Krim na šestem mestu in se na ta način izognejo boju za obstanek v ligi. Vendar bo to zanje izredno težka naloga, saj bi morale v sredo presenetiti Kamničanke, v zadnjem krogu pa doma premagati GEN-I Volley, na drugi strani pa Krim ne bi smel premagati Novo KBM Branik.

    A kot rečeno, to so računice koprske ekipe, s katero se Kamničanke ne ukvarjajo. Čeprav bo verjetno Rozman skušal spočiti nekatere nosilke igre, zanje nekaj velja le zmaga, tudi zato, da v kar najboljšem razpoloženju gostijo Šempetranke, ki bodo v sredo igrale pomembno tekmo v boju za drugo mesto. V zaostali tekmi četrtega kroga se bodo namreč doma pomerile z Mariborčankami.