Po petih letih spet na Ravnah

    Odbojkarji Calcit Volleyja so med tednom izpadli iz pokala CEV, tako da bodo v nadaljevanju sezone vso pozornost usmerili na domače prvenstvo, pokalno tekmovanje in srednjeevropsko ligo. V soboto, ob 19. uri, bodo v osmem krogu Sportklub prve odbojkarske lige za moške gostovali na Ravnah na Koroškem. Njihov nasprotnik bo Fužinar Inter Diskont.

    Za Kamničani je črna sreda, v kateri se jim je zgodilo tisto, česar so se najbolj bali. Zatajili so na sprejemu, njihov servis, s katerim bi lahko oddaljili domačine od mreže, ni deloval, saj ob trinajstih napakah niso dosegli niti enega asa, v napadu so bili samo 38-odstotno uspešni. Če k temu dodamo le pet blokov, ni nobene presenečenje, da se je tekma končala, kot se je, s porazom v rednem delu in nato še v tie-breaku. Preprosto to ni bil Calcit Volley, kakršnega smo gledali v zadnjih desetih tekmah, ko so igrišče vedno zapustili visoko dvignjenih glav.

    »Težko je razložiti, kaj se je z nami dogajalo na Nizozemskem, ampak gledati za nazaj, kaj je bilo narobe, nam ne bo nič koristilo. Dejstvo je, da smo iz pokala CEV izpadli na neslaven način. Zapravili smo lepo priložnost za napredovanje, vendar je v sredo zmagala boljša ekipa. Nam ne preostane drugega, kot da vse svoje misli usmerimo v nadaljevanje sezone. Pred nami so še tri tekmovanja, v vseh treh imamo visoke cilje, toda igra bo vsekakor morala biti na višji ravni. Že v soboto na Ravnah,« je ob vrnitvi domov dejal Jan Klobučar, kapetan slovenskih podprvakov, ki bodo po petih letih spet gostovali na Koroškem.

    V uvodni tekmi državnega prvenstva so Kamničani doma brez večjih težav vpisali prve tri točke, toda v soboto jih na Ravnah čaka težje delo. Pred dvema krogoma so Ravenčani doma premagali Kanalce in sami sebi dokazali, da so lahko enakovredni vsem ekipam v državnem prvenstvu. Tekma bo zanimiva tudi s stališča, kako bodo varovanci Matije Pleška reagirali po slabi predstavi v Groningenu, kajti v prihodnjem tednu jih v dvorani Tivoli čaka drugi turnir srednjeevropske lige. Že v torek se bodo pomerili z ACH Volleyjem, dan pozneje pa še z Merkur Mariborom.

    Že danes bo v dvorani OŠ Maksa Pečarja na sporedu lokali obračun med Črnučami in ACH Volleyjem, jutri pa bo v letošnji sezoni razglašeni Salonit Anhovo gostil kranjsko Hišo na kolesih, derbi pa bo v Murski Soboti, kjer bodo pri Panviti Pomgradu gostovali vse boljši Mariborčani.