Boisa: Včasih samo same sebi največje nasprotnice

  Odbojkarice Calcit Volleyja so le dva dni po porazu z ekipo Tenerife La Laguna v prvi tekmi zadnjega kroga kvalifikacij lige prvakinj v gosteh brez izgubljenega niza v tekmi osmine finala pokala Slovenije premagale Murexin-Kemo Puconce. Pred povratno tekmo na Kanarskih otokih Kamničanke v soboto čaka še tekma osmega kroga Sportklub prve odbojkarske lige. Ob 17. uri se bodo v gosteh pomerile z ekipo ATK Grosuplje.

  Včerajšnja tekma v Puconcih za varovanke Gregorja Rozmana zagotovo ni prišla ob pravem času, toda pokalne obveznosti je bilo treba oddelati. Na srečo brez kakšnih posledic, čeprav je bil v glavah igralk še vedno poraz s torkove tekme s Špankami. Še zlasti zato, ker so prva dva niza, še zlasti prvega, dobile na prepričljiv način, nato pa …

  »Težko je pojasniti, kaj se je z nami dogajalo. Ne vem, morda smo po dveh dobljenih nizih res že pomislile, kako smo tekmo že dobile, čeprav smo se zavedale, da bo treba dobiti še en niz. V tretjem nizu nam je popustila zbranost, poznalo pa se je tudi, da so tudi Španke dvignile raven svoje igre, tako da je šlo za kombinacijo obojega. Ko so se Španke razigrale, smo še toliko težje prišle v igralski ritem. V četrtem in petem nizu smo sicer dvignile raven svoje igre, je pa res, da je Špankam vse šlo v napadu, dobro so igrale blok in obrambo, zaščitile so se v napadu, tako da moram priznati, da so bile od tretjega niza naprej boljše od nas,« je o torkovem porazu dejala Naja Boisa, ki navkljub vsemu še zdaleč ne razmišlja o tem, da so vrata lige prvakinj za kamniško ekipo zaprta.

  »Zagotovo se ne bomo predale, naredile bomo vse, da jim vrnemo za poraz v Kamniku. Po pokalni tekmi v Puconcih nas čaka še prvenstvena tekma v Grosuplju, obe tekmi pa bi nam lahko prišli prav, da si dvignemo samozavest. Če bodo naše glave na pravem mestu in če bomo ponovile igro iz prvih dveh nizov, lahko v gosteh zmagamo s 3:0 ali 3:1, kar bi lahko naredile že na prvi tekmi. Dejstvo je, da smo si otežile delo, verjamem pa, da je ekipa sposobna še enega podviga. Vse imamo zelo veliko željo, da bi zaigrale med najboljšimi evropskimi klubi. S tem bi bile tudi prva slovenska ekipa, ki bi se v ligo prvakinj prebila skozi kvalifikacije, za vse nas, še zlasti mlajše igralke, pa bi bila to lepa izkušnja, kako je igrati na tako visoki ravni. Želja je prisotna, ampak za to željo bomo morale tudi nekaj narediti.«

  V prvenstvu gre za zdaj Kamničankam dobro, saj so v sedmih tekmah izgubile le en niz, v prvem krogu pa so Grosupeljčanke prav tako brez večjih težav premagale. Prav pomanjkanje težkih tekem se v kvalifikacijah lige prvakinj kamniški ekipi še kako pozna. Za nameček so tudi v srednjeevropski ligi do zdaj odigrale le eno tekmo in še to proti ekipi, ki v njej ne goji prav visokih ciljev.

  »Zagotovo se pozna, da slovensko prvenstvo ni tako močno in da nam primanjkuje težjih tekem. Za razliko od nas so Tenerife pred gostovanjem v Kamniku v domačem prvenstvu igrale težko tekmo z Menorco. Tudi zato imajo več izkušenj, kako je treba odigrati pomembne točke. Ampak kakorkoli že, v soboto bomo morale biti osredotočene na tekmo, kajti domačinke v zadnjem času igrajo veliko boljše, kot na začetku sezone. Velika napaka bi bila, če bi navkljub razliki v kakovosti podcenjevale katerokoli ekipo v slovenskem prvenstvu. V nekaterih tekmah se je že pokazalo, smo včasih same sebi največje nasprotnice, zato bomo morale dati svoj maksimum, da ne bi prišlo do kašnega neljubega presenečenja, nato pa narediti vse, da se s Kanarskih otokov vrnemo z zmago,« je odločna 18-letna odbojkarica Calcit Volleyja.

  Tudi prestale tekme osmega kroga Sportklub prve odbojkarske lige bodo na sporedu v soboto. V Hočah bo Formis gostil Ankarančanke, ki so jih v prvem krogu v gosteh premagale s 3:2. Na nove tri točke lahko računa Nova KBM Branik, kajti težko je verjeti, da bi jih Krim po domačem porazu lahko presenetil v dvorani Lukna, v vlogi favoritinj proti SIP Šempetru pa bo v svoji dvorani tudi GEN-I Volley.