Šesta tekma, šesta zmaga

  Odbojkarji druge moške ekipe Calcit Volleyja v 2. DOL nadaljujejo svoj zmagoviti pohod. Varovanci Gašperja Ribiča so v prvi tekmi šestega kroga v mariborskem Draš centru s 3:0 (16, 16, 25) premagali drugo ekipo Merkur Maribora. Prihodnjo soboto se bodo doma pomerili s Hočami, ki so njihov najbližji zasledovalec.

  Merkur Maribor II – Calcit Volley II  0:3 (-16, -16, -25)

  Maribor – Draš center, gledalcev 20, sodnika: Groznik, Smodiš.

  Merkur Maribor II: Vodušek, Novoselnik, Belec, Winkler, Kac, Mladič, Miklošič, Mazej, Badrov, Horvat, Toplišek, Hafner.

  Calcit Volley II: Podbregar, L. Blaževič, Medved (L), Sladič, Okorn, Drolc, Drnovšek, Frece, Poljanšek, Burkeljca, Novak. Trener: Gašper Ribič.

  V prejšnjem krogu so Kamničani na gostovanju v Kranju izgubili svojo prvo točko v prvenstvu, ko so s 3:2 premagali domači Vet4Pet Triglav. Izgubljena točka jih je na gostovanju v Mariboru očitno še dodatno motivirala, saj so proti domači ekipi nekaj več težav imeli le v tretjem nizu.

  Gašper Ribič, trener odbojkarjev Calcit Volleyja II, se je tokrat odločil, da bo tekmo začel v postavi Nik Drnovšek, Rok Podbregar, Miha Okorn, Enej Sladič, Ambrož Poljanšek, Jure Burkeljca in libero Marko Medved. Že v prvem nizu je Sladiča na sprejemu zamenjal Jakob Drolc, ki je tekmo odigral do konca, v igro sta vstopala še Maj Novak in Luka Blaževič, medtem ko Gregor Frece tokrat ni dobil priložnosti za igro, manjkal pa je Urban Blaževič, ki je imel šolske obveznosti.

  Že v uvodnem nizu so kamniški odbojkarji napovedali, da ne bodo dovolili nobenega presenečenja. Prevladovali so v vseh elementih igre in niz zanesljivo dobili, podobno je bilo tudi v drugem. V tretjem so se prebudili tudi domači odbojkarji, toda v končnici so bili vendarle bolj zbrani Kamničani, ki so še šestič v letošnji sezoni prišli do zmage in so v drugoligaški konkurenci še naprej edina ekipa brez poraza.