Po Monzi v petek Dob in v soboto Šoštanj Topolšica

  Odbojkarji Calcit Volleyja že nekaj časa ne poznajo besede počitek in tako bo še kar nekaj časa. Konec tedna bo zanje spet peklenski, kajti po prvi četrtfinalni tekmi pokala Challenge v Monzi se bodo v petek odpravili v Pliberk, kjer se bodo pomerili s Posojilnico Aich/Dob v devetem krogu srednjeevropske lige (tekma se bo začela ob 19.00), le dan pozneje pa bodo ob 19.30 v svoji dvorani gostili Šoštanj Topolšico v tekmi 14. kroga 1. DOL za moške.

  V torek so Kamničani pri osmouvrščeni ekipi italijanske Superlege pustili dober vtis, z osvojenim nizom pa so morda celo presegli pričakovanja. O napredovanju v polfinale bo odločala tekma v Kamniku, v kateri bodo slovenski pokalni in državni podprvaki skušali še enkrat več predvsem uživati v igri.

  »Za pristop in igro, ki so jo fantje prikazali v Monzi, jih moram pohvaliti. Že to, da smo s tako oslabljeno ekipo odvzeli niz Monzi, je bil za nas velik uspeh. Seveda so bili detajli, ki so prevesili tehtnico na stran domačinov, tu predvsem mislim na blok in število lastnih napak, ki smo jih mi imeli več. Žal tempa, ki smo ga imeli v prvem nizu, nismo zdržali do konca, toda po svoje je to tudi razumljivo, saj je bila to za nas četrta tekma v manj kot tednu dni,« je o tekmi z italijanskim prvoligašem spregovoril Aleš Hribar, kamniški trener.

  Kot smo že omenili, bodo kamniški odbojkarji v petek igrali s Posojilnico Aich/Dob, ki so jo doma premagali. Čeprav si še niso popolnoma zagotovili nastopa na zaključnem turnirju, bo zanje vendarle pomembnejši sobotni domači obračun s Šoštanjčani. »Ne skrivamo, da nam je prioriteta Šoštanj, saj bo v domačem prvenstvu prvi cilj, da redni del končamo na drugem mestu in se izognemo četrtfinalu končnice. Kako bomo speljali Pliberk, bomo šele videli. Včeraj so imeli igralci prost dan, danes pa se bomo znova dobili na treningu, ki pa spet ne bo ‘normalni’ trening, kajti v petek nas že čaka tekma. Pravzaprav sem že skorajda pozabil, kdaj smo imeli ‘normalen’ trening. Upam le, da se ne bo pojavila še kakšna manjša poškodba.«

  Dobljani so v srednjeevropski ligi le za ACH Volleyjem, ki pa so ga doma premagali, zato pa so praznih rok ostali v dvobojih s Kamničani in Kazincbarciko na začetku sezone. Vendar se v kamniškem taboru, kot je že dejal njihov trener, bolj posvečajo sobotnemu obračunu s Šoštanjčani, trenutno petouvrščeno ekipo državnega prvenstva.

  »Iskreno povedano, ne bojim se toliko šoštanjske ekipe kot tega, v kakšnem stanju bomo po peti tekmi v osmih dneh. Že v preteklih sezonah smo imeli obdobja, ko so si tekme sledile ena za drugo, vendar nikoli v takšnem ritmu. Težko je reči, v kakšnem stanju bodo igralci, to bo tudi za nas neznanka, ampak ne glede na vse bomo morali zmagati. Na kakšen način in s kom, bomo pa šele videli. Je pa Šoštanj Topolšica zagotovo ekipa, ki igra poletno odbojko, in če ji pustiš, da se razigra, se lahko kaj hitro opečeš,« je o sobotni tekmi dejal Hribar.

  Komentarji