Pred gostovanjem v Italiji doma s Pucončankami

  Odbojkarice prve ženske ekipe Calcit Volley so si s torkovim porazom v petem krogu srednjeevropske lige dokončno zaprle vrata na zaključni turnir, tako da se bodo do konca sezone lahko popolnoma posvetile domačemu prvenstvu, v torek, 5. februarja pa jih čaka še prva četrtfinalna tekma pokala Challenge v Monzi. Pred tem gostovanjem se bodo v soboto, 2. februarja, doma, ob 17. uri, v 14. krogu 1A. DOL za ženske pomerile še z ekipo Roto-Kema Puconci.

  Varovanke Gregorja Rozmana so v srednjeevropski ligi nastop na zaključnem turnirju imele v svojih rokah, vendar bi morale doma premagati Olomouc, prihodnjo soboto pa v Mariboru še Novo KBM Branik. Žal se je zanje vse končalo že po torkovi tekmi, kar pa ne pomeni, da tekma v Mariboru zanje ne bo pomembna. Res je, da ne v boju za vstopnico za uvrstitev na zaključni turnir srednjeevropske lige, zato pa bo mariborski obračun še kako pomemben za domače prvenstvo, v katerem sta obe ekipi še v igri za prvo in drugo mesto.

  »Tekma proti Olomucu je bila res ena izmed slabših tekem letos, igra nam nikakor ni stekla. V napadu smo bile neučinkovite, ob tem smo bile še nestabilne na sprejemu, tako da je bil poraz neizogiben. Mislim, da je bil poraz tudi mentalnega značaja, zato moramo to tekmo čim prej pozabiti in se osredotočiti na pomembne tekme, ki prihajajo,« se je tekme s Čehinjami dotaknila Nina Kotnik, ki se je v letošnji sezoni izkazala kot velika okrepitev kamniške ekipe. »Tudi sama imam občutek, da sem v letošnji sezoni napredovala, kar je zasluga kakovostne ekipe, v kateri igram, pa tudi tega, da je za mano kar nekaj mednarodnih tekem. Vse to se odraža na odbojkarski širini, saj se najbolj napreduje prav proti močnejšim ekipam.«

  Nova preizkušnja za vedno nasmejano Korošico in njene soigralke bo sicer v soboto, ko bodo v Kamniku gostile Pucončanke, nobena skrivnost pa ni, da vse bolj razmišljajo tudi o torkovem gostovanju v Monzi. »Tekma z Monzo bo vsekakor nagrada, saj proti takšni ekipi ne igraš vsak dan, hkrati pa bo to priložnost za kakovostno tekmo, v kateri bomo lahko dale svoj maksimum. Čeprav so Italijanke favoritinje, verjamem, da lahko z njimi odigramo dobro tekmo. Toda ne glede na torkovo tekmo ne smemo pozabiti na Puconce. Že iz preteklih sezon vem, da se jih nikakor ne sme podcenjevati. V tekmo bomo morale pristopiti resno in zbrano in ves čas obdržati fokus na svojo igro. Vsekakor bo to dobra priprava tudi za gostovanje v Monzi,« je še dejal vse boljša Kotnikova.

  Pari 14. kroga 1A. DOL za ženske

  Petek, 1. februar: SIP Šempeter – Calcit Volley II (VŠD Hoče, 19.00), GEN-I Volley – Ljutomer (OŠ Milojke Štrukelj, 19.00); sobota, 2. februar: Calcit Volley – Roto-Kema Puconci (ŠD Kamnik, 17.00), Formula Formis – Luka Koper (VŠD Hoče, 18.30), Ankaran Hrvatini – Nova KBM Branik (dvorana OŠ Anton Ukmar, 19.00).

   

  Komentarji