Kamničanke brez zaključnega turnirja Mevze

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi petega kroga srednjeevropske lige doma izgubile s češko ekipo VK UP Olomouc z 0:3 (-19, -9, -23). Z eno zmago so na šestem mestu, v soboto, 2. februarja pa se bodo Kamničanke v 14. krogu 1A. DOL za ženske, tudi tokrat doma, pomerile z ekipo Roto-Kema Puconci. Tekma se bo začela ob 17. uri.

  Calcit Volley – VK UP Olomouc  0:3 (-19, -9, -23)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 60, sodnika: Janosch, Petsche (oba Avstrija).

  Calcit Volley: Kotnik, P. Marušič, Š. Marušič, Mihalinec, Pogačar , Kostić, Janežič (L), Charuk, Kaker, Zorman. Trener: Gregor Rozman.

  VK UP Olomouc: Kossanyiova 3, Mihcalikova 4, Trnkova 10, Sokolova 1, Kubinova 2, Košicka 6, Dudova 4, Dedikova 2, Kovarova (L), Napolitano-Šenkov 4, Struškova 5, Orvošova 9. Trener: Jiri Teply.

  Slovenske pokalne zmagovalke so v začetku srednjeevropske lige izgubile tri tekme, po zmagi nad madžarsko ekipo Bekescsabai, ki brani naslov, pa se je spet pojavila možnost, da se uvrstijo na zaključni turnir najboljše četverice. Vendar bi morale v zadnjih dveh tekmah premagati tako Olomouc kot 9. februarja Novo KBM Branik. Toda že po tekmi s Čehinjami je bilo njihovih upov za uvrstitev med štiri najboljše ekipe srednjeevropske lige konec.

  Kamničanke, igrale so brez Sare Valenčič, ki kariero nadaljuje na Cipru, so z uspešnim napadom Nine Kotnik še vodile s 6:5, vendar so ob ne ravno najboljšem sprejemu gostjam dovolile, da so jim zelo hitro pobegnile za šest točk (15:9). Kanček upanja se je za domačo ekipo pojavil po točki Eve Pogačar, ko so za gostjami zaostajale le še za tri točke (14:17), vendar do preobrata ni prišlo. Domače odbojkarice so naredile preveč lastnih napak in po eni od njih je se uvodni niz končal z visoko prednostjo Čehinj.

  V drugem nizu so odbojkarice iz Olomouca s točko Veronike Struškove prišle do desetih točk prednosti (13:3). Visoko vodstvo Čehinj ni uspavalo, delno tudi po zaslugi domače ekipe, ki je imela še naprej težave na sprejemu in v napadu. Ko so na servis Darine Košicke gostje vodile že z 20:8, je bil niz dokončno odločen.

  Šele v tretjem nizu so domače odbojkarice le prikazale nekoliko boljšo igro. Do štirinajste točke sta se ekipi menjavali v vodstvu, s točko Katarine Dudove pa so Čehinje prve prišle do dveh točk prednosti (16:14), ki so jo nato bolj ali manj uspešno branile do konca tekme. Kamničanke so še ubranile njihovo prvo zaključno žogo, tekma pa se je končala z novo, 25-to lastno napako domače ekipe, medtem ko so jih gostje naredile le 11.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »V prvem in tretjem nizu smo imeli svoje priložnosti, ki jih nismo izkoristili. Osebno sem pričakoval, da bo prej ali slej prišlo do padca v igri, žal pa se je to zgodilo danes, saj smo si s tem porazom zaprli vrata na zaključni turnir srednjeevropske lige. Iz tega poraza moramo potegniti tistih nekaj pozitivnih stvari, ki jih je bilo in prepričan sem, da se bom iz njega spet kaj naučili.«

  Komentarji