Kamniške princeske z odlično igro nadigrale Grosupeljčanke

  Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v tekmi tretjega kroga zelene skupine Sportklub prve odbojkarske lige za ženske doma premagale ATK Grosuplje s 3:0 (16, 19, 16). V prihodnje krogu bodo v soboto, 27. januarja, igrala v Ljubljani, proti Krimu. Tekma bo ob 19.30.

  Calcit Volley II – ATK Grosuplje  3:0 (16, 19, 16)

  Stranje – Dvorana OŠ Stranje Stahovica, gledalcev 60.

  Calcit Volley II: Mohorič 3, Špoljarič 9, Topič 5, Vučučević, Maček 17, Vravnik, Lončar, Butalič (L), Sitar 1, Gojak (L), Vukojević 6, Gimpelj 12. Trenerka: Tjaša Gadža.

  ATK Grosuplje: Filipič (L), Zupan, Štih, Pavič 7, Gojković, Kukman 6, Žužek 2, Pucelj 6, Svetina 12, Čož, Cvijić, Križman (L), Gornjec Hodnik 1. Trener: Rok Pucelj.

  Kamniške princeske nadaljujejo odlične predstave v letošnji sezoni. V 1B. DOL so z veliko prednostjo osvojile prvo mesto, izgubile so le eno tekmo, odlično pa so začele tudi zeleno skupino, saj so v prvem krogu doma premagale Braslovče, v prejšnjem pa v gosteh Formis, ki je prvi del sezone igral med najboljšimi slovenskimi ekipami. Ker so zmagale »le« s 3:2, so bile pred današnjim obračunom točko za Grosupeljčankami, še eno ekipo, ki je prvi del sezone igrala v 1A. DOL, toda od današnjega dne naprej vodijo tudi v zeleni skupini. Gostje iz Grosuplja so bile nemočne proti razigrani domači ekipi, ki je v vseh elementih nadigrala svoje nasprotnice.

  Začetek uvodnega niza je pripadel domači ekipi, ki je z uspešnim napadom Anje Maček povedla s 4:0, in čeprav so se jim gostje hitro približale na točko zaostanka (4:5), po bloku Katjuše Mohorič pa je bilo spet plus štiri za kamniške odbojkarice (9:5). V še boljšem položaju so bile po točki Tine Topič in vodstvu s 13:7, kar pa ni uspavalo varovank Tjaše Gadža, ki so z asom Mačkove gostjam pobegnile na 18:10. Ko je bila z asom uspešna še Kaja Gimpelj in je bilo na semaforju 22:12, je bilo jasno, da bodo niz osvojile Kamničanke, kar je potrdila Mačkova.

  V drugem nizu so Grosupeljčanke po napadu Nine Svetine povedle s 6:2, toda razpoložena Mačkova je izid na osmi točki izenačila, na servis Topičeve pa so domačinke že vodile s 13:10. Gostje so se z blokom Nike Pucelj prišle na točko zaostanka (12:13), tako da se je obetala zanimiva končnica. Po napaki domače ekipe je bilo pred vstopom v končnico 19:21, toda do konca niza Kamničanke niso izgubile niti točke. Zadnji dve je z blokom dosegla Adriana Vukojević.

  Domača ekipa je po dveh zaporednih asih Mačkove v začetku tretjega niza vodila s 5:1, na osmi točki so Grosupeljčanke izid izenačile, to pa je bilo tudi zadnje izenačenje na tekmi. Z novim asom, tokrat Zale Špoljarič, so Kamničanke prišle do dveh točk prednosti (10:8), z novim napadom Mačkove pa do treh (12:9). Sredi Po treh zaporednih lastnih napakah gostijo so domače odbojkarice svojo prednost podvojile (19:13), to pa jim je zagotavljalo mirno nadaljevanje niza, ki so ga po dveh zaporednih točkah Gimpljeve zanesljivo dobile.

  Izjava po tekmi
  Anja Maček, igralka Calcit Volleyja II: »V igro smo vstopile z isto miselnostjo in željo kot prejšnjo soboto proti Formisu. Borile smo se za vsako točko in držale fokus čez celotno tekmo. Zelo smo zadovoljne s svojo igro in upamo, da jo bomo držale do konca sezone.«