Najmanj za en dan spet na prvem mestu

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v drugi tekmi 13. kroga 1A. DOL za ženske v gosteh premagale Ljutomer s 3:0 (13, 21, 9). Z zmago so vsaj začasno na prvem mestu prvenstvene lestvice, v torek, 29. januarja, pa se bodo v šestem krogu srednjeevropske lige doma pomerile z Olomoucem. Tekma se bo začela ob 20. uri v športni dvorani Kamnik.

  Ljutomer – Calcit Volley   (-13, -21, -9)

  Ljutomer – ŠD ŠIC Ljutomer, gledalcev 50, sodnika: Seifried (Maribor), Groznik (Orehova vas).

  Ljutomer: Rosić, Makoter 7, Kutnjak 3, Petek 1, Hochstatter, Anželj 10, V. Kosi, Nedok, N. Kosi 3, Rakuša (L). Trener: Andrej Tot.

  Calcit Volley: Valenčič, Kotnik 10, P. Marušič 4, Š. Marušič, Mihalinec 16, Pogačar, Kostić, Janežič (L), Charuk, Kaker 9, Zorman 6. Trener: Gregor Rozman.

  Kamničanke, ki so se med tednom v Aachnu po minimalnem porazu na povratni tekmi osmine finala pokala Challenge uvrstile v četrtfinale, kjer se bodo pomerile z Monzo, članom italijanske A-1 lige, so po pričakovanjih vknjižile nove tri točke v domačem prvenstvu. Trener Gregor Rozman je odpočil Olivero Kostić in Lucy Charuk, tudi v nekoliko okrnjeni zasedbi pa slovenske pokalne zmagovalke, z izjemo drugega niza, niso imele večjih težav, da so strle odpor borbenih domačink.

  Varovanke Gregorja Rozmana so v dvoboj z Ljutomerčankami, ki so bolj ali manj obsojene na zadnje mesto v 1A. DOL za ženske, vstopile z vso resnostjo, kar jim je v prvem nizu tudi prineslo zanesljivo zmago. Že zelo hitro so si priigrale visoko prednost, ki so jo brez večjih težav ohranile do konca niza.

  Drugi niz se je začel z vodstvom Kamničank s 3:0, vendar so s štirimi zaporednimi točkami Ljutomerčanke prišle do minimalne prednosti. Čeprav so bile v nadaljevanju niza večinoma v prednosti kamniške odbojkarice, so jim domačinke vztrajno sledile, a le do izida 17:19. V končnici niza je do izraza prišla večja kakovost kamniških odbojkaric, ki so si že v začetku tretjega niza priigrale šest točk prednosti (7:1). Visoko vodstvo jih ni uspavalo, še naprej so igrale dovolj zavzeto, da so si že sredi niza zagotovile prednost desetih točk (16:6), s tem pa je bilo tudi konec odpora domače ekipe.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »To je bila priložnost tudi za igralke, ki so v letošnji sezoni igrale nekoliko manj. Tiste, ki so igrale, so prikazale pošteno, korektno tekmo od prve do zadnje točke, tako da zmaga niti v enem trenutku ni bila vprašljiva.«

  Komentarji