Pripravljajo se na Formis, razmišljajo tudi o Špankah

  Odbojkarice Calcit Volleyja se bodo po porazu tudi v drugi tekmi drugega kroga kvalifikacij lige prvakinj spet osredotočile na domače prvenstvo. V soboto, ob 19. uri, bodo v Hočah igrale tekmo sedmega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske, njihov nasprotnik bo Formis, že v torek, 15. novembra, pa jih čaka prva od dveh odločilnih tekem za uvrstitev v najelitnejše evropsko klubsko tekmovanje.

  Crvena zvezda je bila tudi v drugi tekmi drugega kroga kvalifikacij lige prvakinj boljša od kamniških odbojkaric, ki so, podobno na prvi tekmi doma, bile blizu, po drugi strani pa spet daleč od uspeha. Naprej je šla ekipa, ki je v dveh tekmah naredila manj lastnih napak in ki je v svojih vrstah vendarle imela bolj izkušene odbojkarice.

  »Takoj po žrebu, ko smo vedeli, da bo ena od ovir na poti do lige prvakinj Crvena zvezda, smo se zavedali, da nas čaka vse prej kot lahka naloga. Da bi jo lahko v dveh tekmah premagali, bi morali prikazati odbojko na višji ravni, kot smo jo. Po takšnem izidu nimamo kaj veliko filozofirati, naprej je šla boljša ekipa in ji lahko samo čestitamo, mi pa bomo svojo priložnost iskali v tekmah z ekipo Tenerife La Laguna,« je Gregor Rozman, trener odbojkaric Calcit Volleyja, na kratko povzel potek tekem z aktualnimi srbskimi državnimi prvakinjami.

  O aktualnih španskih državnih prvakinjah, ki so lani v pokalu Challenge osvojile drugo mesto, v finalu je bil boljši od njih italijanski Scandici, bodo v kamniškem taboru začeli razmišljati šele po sobotni tekmi s Formisom. Mlada ekipa iz Hoč je prvenstvo začela z zmago v gosteh proti Ankaranu, sledili sta še zmagi proti Krimu doma in SIP Šempetru v gosteh, nato pa so zabeležile tri zaporedne poraze. Zadnjega v Grosuplju. Najmlajša ekipa v slovenski elitni konkurenci ima v svojih vrstah nekaj kadetskih in mladinskih reprezentantk, ki jih vodi Miloš Milič.

  »Takšni vzponi in padci so za tako mlado ekipo nekaj normalnega. Očitno so zdaj nekoliko slabši formi, kot so bile na začetku sezone, ampak kot rečeno, to za tako mlado ekipo, tako mlade igralke ni nič neobičajnega. Ne glede na to v soboto ne pričakujem lahkega dela za našo ekipo. Dejstvo je, da prav veliko časa, da bi spočili ekipo, nimamo. Morali bomo biti pametni in pravilno odmerjati igralni čas vsem igralkam. Zato imamo 12 igralk, na žalost ena še vedno manjka, pa tega ne želim poudarjati in tekmo odpeljati tako, da bomo v torek pripravljeni na tekmo s Špankami. Liga prvakinj še ni izgubljena, po tekmi s Formisom bomo morali analizirati igro španske ekipe, da sploh vidimo, na kakšen način igrati proti njej, zagotovo pa je to ekipa, ki je v našem rangu in možnosti za napredovanje so 50:50,« se je ob koncu Rozman še enkrat dotaknil prve od dveh odločilnih tekem v kvalifikacijah lige prvakinj.

  V preostalih treh tekmah sedmega kroga domačega prvenstva, vse tekme bodo prav tako v soboto, bo Nova KBM Branik doma igrala z Ankaranom, Šempetranke, ki so v prejšnjem krogu prišle do prve zmage v letošnji sezoni, bodo gostile Grosupeljčanke, Novogoričanke pa po zmagi v primorskem derbiju v gosteh čaka domači obračun s Krimom.