Pleško: Naredili bomo vse, da se vrnemo v Kamnik

  Tudi po nesrečnem porazu v drugi finalni tekmi končnice Sportklub prve odbojkarske lige se odbojkarji Calcit Volleyja še niso predali. Čvrsto so odločeni, da v četrtek še enkrat igrajo pred svojimi navijači, zato bodo v ponedeljek, ob 18. uri, na tretji tekmi finalne serije naredili vse, da prvič v letošnji sezoni premagajo ACH Volley.

  Kamniški odbojkarji so bili po dveh odigranih nizih druge finalne tekme končnice zelo blizu izenačenja v zmagah, vendar so v tretjem nizu spet nekoliko popustili v končnici. V četrtem so bili do sredine niza poravnani z gosti, toda po nekaj spornih sodniških odločitvah, ki niso šle v njihovo korist, jim je popustila zbranost, kar so Ljubljančani izkoristili, brez večjih težav dobili tudi ta niz ter nato še tie-break. Navkljub porazu, ki je bil boleč, saj prav v ničemer niso zaostajali za gosti, je četa Matije Pleška čvrsto odločena, da se še enkrat vrne v Kamnik.

  »Vem, da so fantje sposobni igrati dobro odbojko, kar so že med sezono nekajkrat dokazali, pa tudi tekmi z Mariborčani v polfinalu končnice sta bili vse prej kot lahki. Dejstvo pa je, da bomo morali igrati še na višjih obratih, če bomo želeli premagati ACH Volley, ki je v letošnji sezoni v dobri sestavi in formi. V petek smo imeli svoje priložnosti, tako kot smo jih imeli tudi v Tivoliju v tretjem nizu, a jih žal nismo izkoristili. Ne preostane nam drugega, kot da ostanemo pozitivni, telesno smo dobro pripravljeni in verjamem, da se zadeve lahko obrnejo v našo korist. V lanski sezoni sem kot trener vodil ACH Volley in je prav tako vodil z 2:0 v zmagah, pa se na koncu ni izšlo. Zakaj se to letos ne bi obrnilo v drugo stran. Skratka, ostati moramo pozitivni in graditi na pozitivnih stvareh,« je pred tretjo tekmo odločen Pleško, ki se ni želel ukvarjati s sojenjem. In tako je tudi prav, bolje kot to, se je osredotočiti na ponedeljkovo tekmo.

  »Na servisu je bila še vedno kakšna napaka preveč, toda proti Ljubljančanom preprosto moraš tvegati, da bi jih čim bolj oddaljil od mreže. Da bi ti to uspelo, moraš imeti določeno vrsto servisa, karakteristike naše ekipe pa so, kakršne so, toda tudi če jih oddaljiš od mreže, imajo tudi ob ne ravno idealnem sprejemu na večini tekem okoli 50-odstotni napad, kar je za njihovega trenerja odličen podatek. V bloku smo že vso sezono konstantni, sprejem je bil na zadnjih tekmah obetaven, dobro pa je tudi to, da je zdravstveno stanje zdaj boljše. Vedeti moramo, da smo večji del sezone imeli težave s ključnimi igralci, kar ni zanemarljivo. Toda vse to so samo besede, kaj bi bilo, če bi bilo, preprosto moramo to udejanjiti na igrišču. Osebno se že veselim ponedeljkove tekme, ki je resda lahko tudi zadnja, v vsakem primeru pa bomo naredili vse, da ne bo tako,« poudarja trener odbojkarjev Calcit Volleyja.

  V drugi tekmi so imeli Calcitovci malenkost boljšo statistiko v bloku, v tem elementu igre so dosegli 13 točk, od tega Tommi Siirilä šest, v napadu so bili 50-odstotni, na sprejemu 54-odstotni, za pet asov pa so naredili 24 lastnih napak, kar je morda bil tisti jeziček na tehtnici, ki je prevesil na ljubljansko stran. Na drugi strani je ACH Volley imel 12 blokov, največ, štiri, Jan Pokeršnik, v napadu so bili 48-odstotni, na sprejemu prav tako 54-odstotni, medtem ko so ob petih asih naredili šest lastnih napak manj.

  »Vem, da smo kondicijsko dobro pripravljeni, zato se utrujenosti igralcev ne bojim. Zagotovo še imamo rezerve, je pa res, da bomo morali igrati na svojem maksimumu, Ljubljančani pa nekaj slabše kot običajno. V vsakem primeru pa niso vesoljci, tudi njih se da premagat, vendar moraš izkoristiti vsako najmanjšo priložnost, ki se ti ponudi,« se ne predajajo Pleško in njegovi varovanci, ki bodo še kako potrebovali tudi glasno spodbudo s tribun.

  Spored finalnih tekem končnice v Sportklub prvi odbojkarski ligi za moške:

  Prva tekma, sreda, 20. april: ACH Volley – Calcit Volley     3:0 (19, 21, 26)

  Druga tekma, petek, 22. april: Calcit Volley – ACH Volley   2:3 (20, 24, -22, -22, -9)

  Tretja tekma, ponedeljek, 25. april: ACH Volley – Calcit Volley (18.00)

  Morebitna četrta tekma, četrtek, 28. april: Calcit Volley – ACH Volley (20.00)

  Morebitna peta tekma, sobota, 30. april: ACH Volley – Calcit Volley (18.00)