Calcitovci v tie-breaku niso uspeli ubraniti domačega terena

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v drugi finalni tekmi končnice Sportklub prve odbojkarske lige doma izgubili z ACH Volleyjem z 2:3 (20, 24, -22, -22, -9). Izid v zmagah je zdaj 2:0 za ljubljansko ekipo. Tretja finalna tekma bo na sporedu v ponedeljek, 25. aprila, ob 18. uri v športni dvorani Tivoli. Ekipi igrata na tri zmage.

  Calcit Volley – ACH Volley  2:3 (20, 24, -22, -22, -9)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 500, sodnika: Jovanović, Perčič.

  Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar 11, Purić, Kosmina, Gasparini 15, Klobučar 18, Siirilä 12, Brulec 1, Beravs 1, Plot (L), Mujanović, Pavlović. Trener: Matija Pleško.

  ACH Volley: Pernuš, Šket 12, Rutar, Mašulović 9, Todorović 2, Peruničić, Okroglič, Kovačič (L), Gjorgiev 24, Pokeršnik 17, Videčnik 7, Kök 2. Trener: Mladen Kašić.

  Calcitovci so v prvi finalni tekmi v Tivoliju izgubili z 0:3 (-19, -21, -26), toda z igro, ki so jo prikazali v tretjem nizu, ko so imeli tri zaključne žoge, so napovedali, da se ne bodo kar tako predali. V svoji prvi domači finalni tekmi so bili na pragu zmage, vodili so z 2:0 v nizih, toda v nadaljevanju so Ljubljančani s preobratom prišli do svoje druge zmage.

  Z boljšim servisom, od tega dvema asoma Matica Videčnika in Nikole Gjorgieva so Ljubljančani na začetku prvega niza povedli s 6:2, vendar so se jim domačini s točko Mihe Bregarja hitro približali na minimalni zaostanek (5:6). Po bloku Alena Šketa so gostje še enkrat prišli do treh točk prednosti (9:6), vendar je Jan Klobučar s prvim kamniškim asom izid na dvanajsti točki izenačil. Do prvega vodstva so Calcitovci prišli z novim asom, tokrat Tommija Siirilä (14:13), po bloku Bregarja je bilo že dve točki prednosti za domačo ekipo (15:13). Mitja Gasparini je v najdaljši izmenjavi v prvem nizu poskrbel za kamniško vodstvo s 17:14 in prvi polminutni odmor Mladena Kašića. Drugega je gostujoč trener vzel po bloku Siirilä in zaostanku petih točk (16:21), toda tudi po njem so Calcitovci dosegli še eno točko. V bloku je bil uspešen Jan Klobučar. Prednost šestih točk je bila dovolj velika za drugi kamniški niz proti Ljubljančanom v letošnji sezoni.

  Pred začetkom drugega niza so se številnim kamniškim navijačem s pokalom v rokah predstavile odbojkarice Calcit Volleyja, ki so včeraj še tretjič zaporedoma osvojile naslov državnih prvakinj. Njihovi moški kolegi pa so po dveh napakah gostov povedli s 4:2, in čeprav je Alen Šket izenačil na 7:7, so jim Calcitovci s točko Klobučarja pobegnili na 15:12. Domači odbojkarji so vodili še s 17:14, s tremi zaporednimi bloki, Gjorgiev in dvakrat Jan Pokeršnik, pa so Ljubljančani povedli (18:17). Z asom Gjorgieva je ACH Volley pobegnil na 21:18. Klobučar je zaostanek svoje ekipe znižal na točko (22:23), z blokom Siirilä so Calcitovci ubranili drugo zaključno žogo gostov, Gasparini in Siirilä s še enim blokom pa sta uprizorila popolni preobrat.

  Tudi v tretji niz so kamniški odbojkarji vstopili odločno in po že četrtem bloku Siirilä povedli z 2:0. Kdo drug kot Gjorgiev je izid na šesti točki izenačil, po napaki domačinov pa so gostje prvič v tem nizu prišli do vodstva (7:6). Korektor gostov je z asom Ljubljančanom priboril dve točki prednosti (12:10), po napaki Calcitovcev pa je bilo 15:12 za goste. Bregar je z blokom soigralce približal na točko zaostanka (14:15), z novim blokom, tokrat Siirilä, je bilo 18:18. S tem pa blokov v domači ekipi še ni bilo konec, kajti Danilo Pavlović je z njim Calcitovce spet popeljal do minimalnega vodstva (20:19). Vendar vodstvo Calcitovcev ni bilo dolgotrajno, kajti s tremi zaporednimi točkami so jim gostje pobegnili na 20:22, prednosti pa niso več zapravili. Po novi napaki kamniške ekipe so izkoristili drugo zaključno žogo.

  V četrtem nizu so bili Calcitovci tisti, ki so prvi prišli do treh točk prednosti, po asu Pavlovića in točki Bregarja (10:7), zato je Kašić posegel po polminutnem odmoru. Njegovi varovanci so po točki Alena Šketa izid na 15. točki izenačili, po dvomljivi sodniški odločitvi pa so povedli s 16:15. Ljubljančani so do dveh točk prednosti prišli z blokom Matica Videčnika (20:18), na servisa Gjorgieva pa petih zaključnih žog. Z asom Žana Beravsa so se jim Calcitovci približali na dve točki zaostanka, vendar je njegov naslednji servis končal v avtu.

  Zmagovalca je tako odločal tie-break, v katerega so bolje vstopili gostje, ki so povedli z 2:0. Domačini so izenačili na 2:2, toda po njihovi lastni napaki je bilo spet plus dva za Ljubljančane (4:2). Za tri točke prednosti ACH Volleyja ob menjavi strani je poskrbel Gjorgiev, ob težavah na servisu pa jih Calcitovci niso več ulovili. Tekma se je končala z blokom Jana Pokeršnika.

  Spored finalnih tekem končnice v Sportklub prvi odbojkarski ligi za moške:

  Prva tekma, sreda, 20. april: ACH Volley – Calcit Volley     3:0 (19, 21, 26)

  Druga tekma, petek, 22. april: Calcit Volley – ACH Volley   2:3 (20, 24, -22, -22, -9)

  Tretja tekma, ponedeljek, 25. april: ACH Volley – Calcit Volley (18.00)

  Morebitna četrta tekma, četrtek, 28. april: Calcit Volley – ACH Volley (20.00)

  Morebitna peta tekma, sobota, 30. april: ACH Volley – Calcit Volley (18.00)