Pleško je že dobil prve odgovore

  Odbojkarji Calcit Volleyja nadaljujejo serijo pripravljalnih tekem. V soboto, so gostili Salonit, v ponedeljek in torek pa so gostovali pri italijanskem A ligašu iz Padove, že danes jih čaka povratna tekma v Kanalu.

  Glede na to, da bo v letošnji sezoni v kamniški ekipi kar deset novih igralcev, od lanske ekipe je za zdaj v njej le Nik Mujanović, medtem ko bo Jan Klobučar s slovensko reprezentanco v soboto igral na zaključnem turnirju svetovnega prvenstva, si pripravljalne tekme sledijo ena za drugo. Minulo soboto so varovanci Matije Pleška gostili kanalski Salonit in zmagali s 3:1, veliko težji preizkušnji pa so imeli v ponedeljek in torek v Padovi. Proti tamkajšnjemu italijanskemu A-1 ligašu so v prvi tekmi izgubili z 1:3, druga se je končala z izidom 2:2.

  »Vedno, ko igramo, želimo zmagati, vendar so na teh pripravljalnih tekmah v ospredju tudi druge zadeve. Želim dobiti vpogled v igralce, predvsem v Italiji je bil tekmec na zelo visoki ravni, ki ti ne dovoljuje napak oziroma vsako kaznuje. Dobili smo vpogled v določene zadeve, tudi že prve odgovore, kako naprej, katere so naše šibke točke, ki jih bo treba odpraviti. Glede na to, da imamo veliko novih igralcev, je za nas pomemben tudi vsak trening, vsak dotik z žogo, da se igralci začutijo. Naša uigranost, predvsem pa, ali smo dobro odigrali, se bo pokazala šele po prvi tretjini prvenstva, nekje sredi novembra,« je zadnje tri pripravljalne tekme ocenil Matija Pleško, ki si je v sredo v živo ogledal tudi slavje slovenske odbojkarske reprezentance.

  »Preprosto rečeno, navdušen sem, kako fantje igrajo in kaj jim je uspelo. Zaslužijo si vse čestitke, tako kot tudi njihovo strokovno vodstvo in zveza, ki jim je omogočila, da svetovno prvenstvo lahko igrajo doma. Upam, da se bodo iz Poljske vrnili s kolajno,« je dodal nekdanji dolgoletni kapetan slovenske izbrane vrste, ki je prepričan, da bodo zadnji uspehi vplivali tudi na večje zanimanje za odbojko med najmlajšimi.

  »Vsaj v našem klubu se to že pozna,« je zatrdil Pleško, ki ga z njegovimi varovanci danes čaka tekma v Kanalu, prihodnji teden pa bodo sodelovali na Skerbinjekovem memorialu v Mariboru. V petek bodo ob 17. uri igrali z ACH Volleyjem, v drugi tekmi pa se bosta pomerili domači Merkur Maribor in švicarski Näfels, ki ga v letošnji sezoni vodi Matjaž Hafner. V soboto bosta na sporedu tekmi za tretje mesto in finale.

  Prva tekma v Padovi

  Padova – Calcit Volley 3:1 (20, 23, -23, 18)

  Pallavolo Padova: Gardini 6, Canella 9, Cengia 1, Zoppellari 1, Saitta 2, Guzzo 17, Desmet 12, Lelli (L), Crosato 7, Asparuhov 13. Trener:  Jacopo Cuttini.
  Calcit Volley: Planinšič, Mujanović 19, Vinkovič 6, Lazar, Hazelden, Košenina (L), Arsenoski, Okroglič 8, Sosa Sierra 11, Aponza 16, Pavlović 10. Trener: Matija Pleško.

  Druga tekma

  Padova – Calcit Volley 2:2 (20,-21, 16, -28)

  Padova: Gardini 8, Canella 6, Cengia, Zoppellari, Saitta 4, Guzzo 12, Desmet 13, Lelli (L), Crosato 11, Asparuhov 14. Trener: Jacopo Cuttini.
  Calcit Volley: Planinšič, Mujanović 19, Vinkovič 4, Lazar 1, Košenina (L), Arsenoski 5, Okroglicč 4, Sosa Sierra 8, Aponza 7, Pavlović 5, Hazelden. Trener: Matija Pleško.