Novinke so se dobro vklopile v ekipo

  Kar pet odbojkaric Calcit Volleyja ima trenutno reprezentančne obveznosti, zato sta na njihovih treningih prisotni tudi Tina Topič in Adriana Vukojević iz druge članske kamniške ekipe. V začetku tedna se bosta soigralkam pridružili Neja Čižman in novinka Ula Gorjup, teden dni pozneje pridejo še Andjelka Radišković, Naja Boisa in Maša Pucelj.

  Že zaradi številnih odsotnih odbojkaric Gregor Rozman, trener Kamničank, do 19. septembra, ko bodo njegove varovanke igrale z italijanskim A-2 ligašem Talmassonsom, ne načrtuje pripravljalnih tekem. Do takrat bodo čas namenile treningom. Glede na to, da je v vrstah aktualnih državnih in pokalnih prvakinj kar nekaj novih igralk, Mila Djordjević, Sara Hutinski, Katja Banko in Klara Kregar, ki je pravzaprav povratnica v ekipo, je to tudi priložnost, da se že zdaj prilagodijo na novo okolje. Ulo Gorjup in Mašo Pucelj vse to še čaka.

  »V tem trenutku tega, kaj nam vse te novinke v igralnem smislu prinašajo, niti ne iščemo. Za zdaj je najbolj pomembno, da so se vse novinke zelo dobro vklopile v ekipo, da so se spoznale z načinom našega dela in da ekipa začuti, da je ekipa in to je tisto, kar smo do zdaj iskali. Tudi s prizadevnostjo in kakovostjo na treningih sem lahko za to obdobje zadovoljen in samo želim si, da vztrajamo na tej poti, ki smo si jo zadali. Dekleta veliko vlagajo v treninge in ne skrbi me, da našega programa ne bi izvedli v celoti,« je po slabih treh tednih priprav z opravljenim delom zadovoljen Rozman.

  Po šestih letih igranja se je na kamniški parket vrnila Klara Kregar, ki je bila v ekipi, ki je dvakrat osvojila naslov državnih prvakinj (2015, 2016), po dveh letih igranja za Zgornjo Gorenjsko pa se je preusmerila v odbojko na mivki.

  »Zelo sem vesel, da se je kariero spet odločila nadaljevati v dvorani. Ona je prava borka, nepopustljiva, na treningih daje svoj maksimum in to je tisto, kar smo iskali in želim si, da tako tudi nadaljuje,« je o 25-letni korektorici dejal trener Calcit Volleyja in nadaljeval: »Prvi zametki nove igre, ki jo bomo gojili v letošnji sezoni, se že kažejo. Zato vsi komaj že čakamo, da se nam pridruži še preostalih pet igralk, da bomo lahko začeli normalno trenirati tudi šest na šest.«

  V dopoldanskem času Kamničanke veliko časa še vedno namenjajo osnovni telesni pripravljenosti, popoldne je v ospredju žoga. Po že omenjeni tekmi s Talmassonsom bo sledil turnir v Brnu, pa tekme ob 75. obletnici OK Kamnik in tako naprej. Rozman načrtuje, da bodo do prvega kroga, 5. oktobra, ko bodo gostile ATK Grosuplje, Kamničanke odigrale okoli deset pripravljalnih tekem.