Ostajajo pri ciljih z začetka sezone

    Po treh zaporednih porazih so odbojkarice druge ekipe Calcit Volleyja v sredo slavile v Mozirju, kar je bila dobra popotnica za nadaljevanje prvenstva v 1B. DOL za ženske. V soboto bodo ob 16.30, v 11. krogu, v dvorani OŠ Stranje, gostile Braslovče, ki so jih v začetku sezone že premagale v gosteh.

    Do štiritedenske prekinitve so Kamničanke s svoji edini dotedanji tekmi vpisale zmago, ko so bile boljše od Mozirjank, po prekinitvi pa so se veselile še trikrat zaporedoma. Toda v derbiju s Formisom, ki je bil skupaj z varovankami Katarine Vraber še edina neporažena ekipa v 1B. DOL za ženske, so ostale praznih rok, sledila pa sta še domači poraz z Ljutomerom in minulo soboto v Kranju. Tudi zato jim sredina zmaga, druga letošnja nad Mozirjem, prišla ob pravem trenutku.

    »V psihološkem smislu je bila to za nas kar naporna tekma, kajti po treh izgubljenih tekmah smo se morale spet postaviti nazaj na noge. Čeprav smo Mozirjanke doma brez težav premagale, smo v tekmo vstopile odločno, predvsem pa smo ohranile mirno glavo in bile pripravljene na vse. V vsakem primeru je bila to za nas pomembna zmaga,« je o sredini tekmi v Mozirju dejala Anja Zorman, ki je predlani igrala tudi že za prvo kamniško ekipo. Minulo soboto v Kranju ni igrala, kar se je Kamničankam zagotovo poznalo, bila pa je v ekipi, ko je le-ta izgubila domači tekmi s Formisom in Ljutomerom.

    »V zadnjih tednih smo imele nekaj težav s poškodbami, težave pa smo imele tudi s samim pristopom na tekmo, na vseh treh pa smo naredile tudi preveč lastnih napak. Poraz s Formisom nas je postavil na realna tla. Zdaj vemo, na čem moramo še delati in verjamem, da bo nadaljevanje sezone boljše. Čeprav smo tri tekme izgubile, je naš cilj še vedno najmanj drugo mesto, kar je zagotovo uresničljivo, seveda pa ne smemo ob Formisu in Ljutomeru pozabiti tudi na druge ekipe. Predvsem tu mislim na Braslovče in Triglav,« se ne predaja 19-letna blokerka, sicer študentka Zdravstvene fakultete v Ljubljani – smer zdravstvena nega, ki se še kako zaveda pomembnosti sobotnega drugega letošnjega obračuna z Braslovčankami. Na prvi so v izenačeni tekmi s 3:1 (22, 22, -22, 24) zmagale Kamničanke.

    »Res je, tekma v Braslovčah je bila zelo napeta. Braslovčanke imajo mlado, borbeno ekipo in nepredvidljivo ekipo, ki se nikoli ne preda. Vendar v tej ligi nobena ekipa ni nepremagljiva, največ pa bo odvisno od nas samih. Če bomo ohranile mirno glavo in če bomo dale vse od sebe, se lahko nadejamo nove zmage,« v šesto letošnjo zmago Calcit Volleyja II verjame Zormanova.