Princeske potrdile trenutno tretje mesto

  Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v tekmi 11. kroga 1B. DOL za ženske v domači dvorani premagale Braslovče s (-16, 15, 24, 21). V prihodnjem krogu bodo kamniške odbojkarice v petek, 18. decembra, gostovale v Ljutomeru. Tekma se bo začela ob 20. uri.

  CALCIT VOLLEY II – BRASLOVČE 3:1 (-16, 15, 24, 21)

  Stranje – Dvorana OŠ Stranje, brez gledalcev, sodnika: Hafnar, Vratarič.

  Calcit Volley: Krašovec 11, Topič, Stupar, Lužovec 23, Javornik 21, Povh 6, Zorman 8, Žužek 6, Žvegla, Andrejič, Sitar, T. Gojak (L), A. Gojak (L), Kraševec 1. Trenerka: Kristina Vraber.

  Braslovče: Bednjanič 12, Šketa Rozman 14, Zbičajnik 3, Kodrun 3, Šalej, Jelen (L), Posedel, Marolt (L), Oštir 1, Puckmeister 14, Fužir 9, Medved 1, Križnik. Trener: Zvone Zbijačnik.

  Med tednom so Kamničanke v Mozirju  po treh zaporednih porazih spet prišle do zmage, na drugi strani pa so Braslovčanke na gostovanju v Ljutomeru ostale praznih rok. Drugič v letošnji sezoni so praznih rok ostale tudi v tekmi s kamniško ekipo, ki je bila boljša tudi v Braslovčah. Varovanke Katarine Vraber so slavile s 3:1, 3:1 pa je bilo tudi v Stranjah.

  V prvi niz so bolje vstopile gostje, ki so s točko Tija Šketa Rozman prišle do treh točk prednosti (8:5), po njenem bloku pa so domačinkam pobegnile že za pet točk (18:13). Ko je Šketa Rozman dosegla še asa za vodstvo z 20:14, se je Braslovčankam nasmihala zmaga v uvodnem nizu, ki jo je Anja Puckmeister z blokom tudi potrdila.

  Toda v drugem nizu so se Kamničanke le prebudile. Na servis Veronike Povh so po uspešnem napadu Zale Krašovec povedle s 7:2, kapetanka Špela Lužovec pa je z uspešnim napadom domačo ekipo popeljala do vodstva z 12:4. Tudi v nadaljevanju niza domače odbojkarice gostjam niso dovolile, da bi se jim približale na manj kot pet točk, zadnjič pri izidu 17:12. Vse dvome o zmagovalkah drugega niza je z asom razrešila Lužovčeva, z dvema zaporednima točkama pa je niz končala Živa Javornik.

  V začetku tretjega niza so Braslovčanke z blokom M. Fužir povedle s 4:1, vendar so jim Kamničanke na servis Javornikove hitro vrnile z delnim izidom 6:0. V še boljšem položaju so bile po novem asu, tokrat Lužovčeve, saj je bilo na semaforju že 14:7. Ko so z dvema zaporednima uspešnima napadoma Zale Krašovec domače odbojkarice gostjam pobegnile že na 23:15, je vse kazalo na njihovo gladko zmago tudi v tretjem nizu. A se Braslovčanke niso sprijaznile s porazom, na servis Brine Kodrun so dosegle pet zaporednih točk. Po novi točki Špele Lužovec so kamniške odbojkarice prišle do štirih zaključnih žog, a so gostje izid izenačile, preobrat pa je preprečila Javornikova.

  Tudi četrti niz so bolje začele Braslovčanke, ki so dosegle tri zaporedne točke, na tretji točki pa sta bili ekipi že skupaj. Do enajste točke sta bili ekipi še skupaj, z delnim izidom 7:1 pa so Kamničanke z asom Lane Žužek gostjam pobegnile na 18:12. Toda spet se je skoraj ponovila zgodba iz tretjega niza, kajti Braslovčanke so na servis Šketa Rozmanove prišle le na točko zaostanka (21:22). Za mirnejšo končnico je poskrbela Javornikova, ki je kamniški ekipi priborila tri zaključne žoge. Po polminutnem odmoru gostujoče trenerja Zvoneta Zbičajnika so Kamničanke izkoristile že prvo, kar so jim z lastno napako omogočile kar Braslovčanke same.