Calcitovke z boljšim vtisom, a brez napredovanja

  Na prvi tekmi v Lodžu so bile slovenske državne prvakinje brez pravih možnosti za presenečenje, zato je bil njihov prvi cilj na povratni tekmi, da se predstavijo v boljši luči. Ob boljši igri na sprejemu so se nadejale tudi boljšega napada, veliko rezerv pa je bilo tudi v bloku in v polju. Vse to jim je v svoji dvorani sicer uspelo, a je bilo to navkljub temu premalo za bolj izkušeno gostujočo ekipo. Kamničanke bodo svojo evropsko sezono nadaljevale v pokalu CEV, kjer bo njihov naslednji nasprotnik Nova KBM Branik.

  CALCIT VOLLEY – LKS COMMERCECON LODŽ 1:3 (22:25, 22:25, 25:17, 17:25)

  Kamnik – Sports hall Kamnik, spectators 100, referees: Peter Wolf (SUI) and Bruno Muha (CRO).

  Calcit Volley: Pogacar (1), Brulec Kostic (15), Zatkovic (17), Charuk (12), Radiskovic (8), Guiggi (3), Janezic (libero), Marusic P. (1), Marusic S., Jerala (4), Vovk (1). Trener: Aljoša Jemec.

  ŁKS Commercecon Lodz: Wójcik (12), Lazović (11), Ninković (8), Bongaerts (2), Alagierska (6), Zaroślińska-Król (19), Saad (libero), Kalandadze (1), Pasznik (1), Strasz (libero), Pacak (6). Trener: Giuseppe Cuccarini.

  Čeprav so v prvem nizu gostje na servis Aleksandre Wojcik povedle s 5:2, so jim domače odbojkarice hitro odgovorile. S točko Eve Zatković, ki je bila tudi na servisu, so izid na peti točki izenačile, z blokom Lucy Charuk pa povedle z 8:7. Tudi nadaljevanje je bilo za kamniško ekipo, ki je zelo dobro igrala v polju, uspešno, vendar je naredila preveč napak na servisu, tako da si niso priigrale nobene prednosti. Zato pa so bile bolj natančne na servisu gostujoče odbojkarice, ki so v tem elementu igre naredile manj napak, v napadu pa sta bili nevarni Katarzyna Zarolinska-Krol in Katarina Lazović. To jim je pred vstopom v samo končnico niza prineslo dve točki prednosti (20:18), v sami končnici pa so z asom Lazovićeve, ki jih je na prvi tekmi dosegla kar šest, izkoristile prvo zaključno žogo.

  Na začetku drugega niza je kamniškim sprejemalkam težave na servisu povzročila Zarolinska-Krol, toda po zaostanku štirih točk (3:7) so se slovenske državne prvakinje vrnile v igro. Veliko zaslug za to sta imeli Eva Zatković in Olivera Brulec Kostić, ki je svojo ekipo po začetnem vodstvu spet popeljala v vodstvo (10:9). Svoje je dodala še Andjelka Radišković, ki je z dvema zaporednima točkama prisilila Italijana na klopi Lodža, Giuseppeja Cuccarinija, do polminutnega odmora. Kamničane so povedle s 14:12, z blokom Lucy Charuk pa s 15:12. Malce nezbranosti na sprejemu domače ekipe, dva zaporedna asa Nadje Ninković in blok Aleksandre Pasznik so prinesli preobrat in vodstvo gostij z 18:17. Kamničanke so prek Martine Guiggi še povedle z 20:19, a so Poljakinje s štirimi zaporednimi točkami prišle do visokih 23:20. Niz je bil s tem bolj ali manj odločen, prav tako pa tudi, katera ekipa bo v nadaljevanju sezone igrala v ligi prvakinj.

  Čeprav je bilo napredovanje v ligo prvakinj odločeno, se Kamničanke še niso sprijaznile s porazom na povratni tekmi. Izkoristile so nezbranost Poljakinj ter na servis Manje Jerale prišle celo do šestih točk prednosti (11:5). Po svojem drugem polminutnem odmoru je Cuccarini posegel pri zaostanku sedmih točk (7:14), ko je bila v napadu uspešna Zatkovićeva. Vendar visoko vodstvo ni uspavalo domačih odbojkaric, kajti po bloku Brulec Kostićeve so gostjam pobegnile že za osem točk (20:12). Takšna pa je bila razlika tudi ob koncu niza, v katerem so izkoristile drugo zaključno žogo.

  Izjavi po tekmi

  Aljoša Jemec, trener Calcit Volleyja: »Poljakinje so se zasluženo uvrstile v ligo prvakinj, vendar je pri nas vendarle ostalo malce grenkega priokusa, kajti v prvem in drugem nizu smo bili zelo blizu uspeha. Iz vsega skupaj bomo skušali vzeti pozitivne stvari, ena od njih je zagotovo borbenost, ki so jo igralke pokazale, in na tem bo treba graditi še naprej, druga pa je, da so tiste igralke, ki so na prvi tekmi igrale nekoliko slabše, nocoj dokazale, da znajo igrati vrhunsko odbojko. To pomeni, da smo navkljub porazu naredili korak naprej.«

  Katarina Lazović, igralka LKS Commerceco Lodž: »Kamničanke so danes prikazale veliko boljšo igro kot v Lodžu, kar smo tudi pričakovale. Tista prva tekme ni bila realni pokazatelj njihove moči. Vedele smo, da bodo veliko boljše na sprejemu servisa, veliko boljše so tudi izvajale začetni udarce, vendar smo bile v končnicah prvega in drugega niza bolj zbrane, kar je tudi odločilo. Čeprav smo zaostajale, smo našle svojo igro in mislim da zasluženo prišle do napredovanja v ligo prvakinj. Prvič sem igrala v Sloveniji in resnično sem navdušena nad sprejemom in naravo, ki je tukaj v Kamniku, domačinkam pa v pokalu CEV želim čim več uspeha.«