Okužbe v italijanski reprezentanci, v karanteni tudi Rok Jerončič

    Italijanska odbojkarska zveza je sporočila, da je bilo nekaj njihovih reprezentantov, udeležencev minulega evropskega prvenstva do 20 let, pozitivnih na testu Covid-19. Med njimi tudi Rok Jerončič, član prve ekipe Calcit Volley, ki pa po prihodu s prvenstva ni bil v stiku s kamniškim moštvom. Mladi odbojkar ostaja v karanteni.

    V nedeljo se je v češkem Brnu končalo evropsko prvenstvo za odbojkarje do 20 let. V boju za zlato medaljo so Rusi v zelo tesnem dvoboju s 3 : 1 (23-25, 25-12, 24-26, 25-27) premagali Italijane in s tem ubranili naslov iz pred dveh let. Na tretjem mestu je po prepričljivi zmagi s 3 : 0 nad Belorusijo pristala reprezentanca Belgije. Italijani so, tako kot Rusi, do sklepnega dejanja prvenstva prišli neranjeni, na poti do finala niso oddali niti enega samega niza. V velikem finalu so tudi zaradi slabšega sprejema priznali premoč Rusije in si okrog vratu nadeli srebrne medalje. Med dobitniki srebra je bil tudi novopečeni Kamničan, Rok Jerončič, ki nastopa za italijansko izbrano vrsto.

    Po prihodu s prvenstva so odbojkarjem vzeli brise. Izid preiskav je bil pozitiven za sedem članov italijanske delegacije, tudi mladega Jerončiča. V skladu z navodili zdravstvenih organov vsi člani upoštevajo določila karantene in izvajajo vse potrebne postopke, da bi se kar najhitreje vrnili v normalno stanje. Rok Jerončič z ekipo Calcita ni bil v nikakršnem stiku, zato kamniški odbojkarji nadaljujejo z delom po začrtanih načrtih.

    Foto: CEV