Odličen odpor Formuli Formis

  Druga ženska ekipa Calcit Volleyja je v tekmi 16. kroga 1A. DOL za ženske v gosteh izgubila proti domači ekipi Formula Formis z 0:3 (-20, -22, -22), vendar si navkljub porazu zasluži vse pohvale za prikazano igro. V prihodnjem krogu bodo mlade Kamničanke v nedeljo, 24. februarja, ob 16.30 gostovale v Ljutomeru.  

  Formula Formis – Calcit Volley II  3:0 (20, 22, 22)

  Hoče – Dvorana VŠD Hoče, gledalcev 150, sodnika Vrenko, Ortl.

  Formula Formis: Bavdaž 9, Milosavljević, Sešel (L), Ajnihar 4, Ertl, Godec 1, Vovk 9, Košenina 11, Džaković 16, Šalamun, Pravdič (L), Štampar 7. Trener: Iztok Kšela.

  Calcit Volley II: Krašovec 6, Špoljarič (L), Topič, Šeme 1, Lužovec 11, Javornik, Juhant, Gojak, Bošeska, Žužek 3, Zatković 17, Sitar 3, Jerala 4, Gojak (L). Trener: Franci Obolnar.

  Mlada kamniška ekipa, ki v zadnjih krogih, z redkimi izjemami, ni ravno blestela, je proti ekipi iz Rogoze, ki domače tekme igra v Hočah, spet prikazala zelo dobro igro. Na koncu so sicer morale priznati premoč veliko bolj izkušenim domačinkam, vendar je igra, ki so jo prikazale v Hočah, dobra napoved za tekmi proti Ljutomeru v prihodnjem krogu ter s Pucončankami doma v zadnjem krogu rednega dela državnega prvenstva.

  Že v prvem nizu so s formiskami bile enakovreden boj. V prvem nizu so bile do devete točke v prednosti, z dvema odličnima servisoma Ane Marije Vovk pa so jim domačinke prvič pobegnile za tri točke (15:12). Če v končnici niza ne bi naredile nekaj lastnih napak, bi domače odbojkarice verjetno do zadnje točke trepetale za vodstvo z 1:0 v nizih.

  Tudi v drugem nizu se Kamničanke niso predale. Vodile so z 10:8 in 12:11, za preobrat pa je poskrbela Džakovićeva, ki je domači ekipi prinesla tri točke prednosti (17:14). Gostujoči trener Franci Obolnar je z dvema polminutnima odmoroma skušal zaustaviti nalet domače ekipe, vendar je Vovkova izkoristila četrto zaključno žogo za zmago Formule Formisa tudi v drugem nizu.

  Čeprav so si domačinke v začetku tretjega niza priigrale nekaj točk prednosti, so se morale na koncu pošteno potruditi za zmago. Razigrali sta se Eva Zatković in Špela Lužovec, ki sta bili najbolj zaslužni za kamniško vodstvo s 16:14. Toda po polminutnem odmoru Iztoka Kšele so domačinke prišle do vodstva z 22:18, kar jim je zadostovalo za nove tri točke.

   

  Komentarji