Tokrat presenečenja niso dovolili

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi 16. kroga 1. DOL za moške doma premagali Črnuče s  3:0 (21, 16, 25). Kamničani bodo tudi v prihodnjem krogu igrali pred svojimi navijači, njihov nasprotnik pa bo prihodnjo soboto, 23. februarja, Panvita Pomgrad. Tekma se bo začela ob 19.30.

  Calcit Volley – Črnuče  3:0 (21, 16, 25)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 80, sodnika: Kern, Atanasov (oba Kranj).

  Calcit Volley: Hribar (L), Golob (L), Jereb 2, Vidmar 12, Lakner 8, Kotnik 8, Štembergar Zupan 11, Ivković 1, Lazar 3. Trener: Aleš Hribar.

  Črnuče: Trobiš 3, Mihelčič, Hodžič, Čopi 10, Vilar , Tepić 6, Marovt 1, Rutar 11, Slovnik 11, Valenčič 5, Slobodnjak (L). Trener: Marko Brumen.

  Varovancem Aleša Hribarja je še kako v slabem spominu ostala tekma s prvega dela sezone, ko so v Črnučah morali priznati premoč domače ekipe. V polfinalu Pokala Slovenije so Črnučanom sicer vrnili za poraz, vendar je grenak okus še vedno ostal, zato so Kamničani še toliko bolj resno vzeli tekmo z ekipo, ki jih vodi njihov nekdanji trener Marko Brumen.

  V prvem nizu sta bili ekipi do desete točke izenačeni, z blokom Luke Lazarja pa so domačini prvi prišli do prednosti treh točk (13:10). Brumen je njihov nalet skušal zaustaviti s polminutnim odmorom, toda po točki Andreja Štembergarja Zupana je bilo že 17:13 za kamniško ekipo. Po nesporazumu v domači ekipi so Črnučani svoj zaostanek znižali na dve točki (15:17), po napadu Primoža Trobiša pa je bil izid na 18. točki spet izenačen. Za polminutni odmor se je zato odločil Aleš Hribar, v končnici pa so Kamničani z asom Aleksandra Ivkovića prišli do treh zaključnih žog za vodstvo z 1:0 v nizih. Izkoristili so že kar prvo, saj je napad Žige Čopija končal v mreži.

  Filip Rutar je Črnučane po zaostanku treh točk z dvema zaporednima asoma popeljal do vodstva s 6:5. Vendar je bilo to njihovo edino vodstvo, kajti na servis Andreja Štembergarja Zupana so domačini gostom pobegnili za tri točke (10:7), s točko Domna Kotnika in asom Jureta Laknerja pa je bilo že 15:10 za domače odbojkarje. Odpor gostov je bil dokončno zlomljen po novi seriji točk domače ekipe, ki jim je na servis Primoža Vidmarja z delnim izidom 5:0 pobegnila na 21:12. Niz je končal Jure Lakner.

  Tudi na začetku tretjega niza sta bili ekipi izenačeni. Večinoma so za točko ali dve sicer bili v prednosti domači odbojkarji, ki so jih gostje vztrajno lovili, z dvema zaporednima asoma Aleksandra Tepića pa so prvič v tem nizu prišli do dveh točk prednosti (16:14). Domačini so jim vrnili s tremi zaporednimi točkami, na servisu je bil Domen Kotnik, nato pa se je z dvema zaporednima blokoma izkazal Filip Rutar in Črnučanom spet priboril dve točki prednosti (19:17). Pred vstopom v končnico niza so Kamničani po zaslugi Kotnika povedli z 22:21, v napeti končnici pa je Lakner z blokom svoji ekipi priboril dve zaključni žogi za končno zmago. Obe so gostje ubranili in imeli po asu Bineta Slovnika še sami zaključno žogo, spet pa je bil Lakner v bloku tisti, ki je bil zaslužen za tretjo zaključno kamniško žogo.

  Izjavi po tekmi

  Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja: »Vedeli smo, da bodo Črnučani prišli sproščeni, in ko je tako, ekipa da običajno še več od sebe. Na to smo bili pripravljeni. Mislim, da smo imeli večji del tekme stvari pod kontrolo, le na koncu tretjega niza smo si otežili delo, ampak smo tudi to rešili. Ni kaj, gremo naprej, do konca rednega dela državnega prvenstva potrebujemo še dve zmagi.«

  Marko Brumen, trener Črnuč: »Žal je za nekatere moje igralce odbojka prehiter šport in namesto da bi žoge, ki bi jih moral povprečni odbojkar uloviti s spodnjim odbojem ali s prsti, jim padejo na suho na tla. Dokler bomo imeli takšno situacijo v ekipi, bomo težko igrali resno odbojko.«

  Komentarji