Z veliko truda le strli odpor Ravenčanov

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v desetem krogu Sportklub prve odbojkarske lige doma premagali Fužinar SijMetal s 3:1 (19, -20, 19, 25). V prihodnjem krogu bodo v soboto, 2. decembra, ob 20.15, gostovali pri Merkur Mariboru, še pred to tekmo pa jih v sredo, 29. novembra, čaka gostovanje v Varšavi v povratni tekmi pokala Challenge.

  Calcit Volley  – Fužinar SijMetal  3:1 (19, -20, 19, 25)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Kern, Goznik

  Calcit Volley: Planinšič 2, Vinkovič 8, Lazar, Karadža Pevc (L), Košenina (L), Nikolić 7, Okroglič 7, Bošnjak 13, Mitrašinović 10, Brunet 6, Oman, Bakonji, Pavlović 11. Trener: Mladen Kašić.

  Fužinar SijMetal: Pušnik, Križanič 5, Lednik, Robida 17, Ranc, Stojanov, Libnik (L), Javornik, Vučetić 4, Plesec 16, Podričnik 11, Drevenšek 2, Zmagaj 1, Hribernik (L). Trener: Aljoša Jemec.

  Varovanci Mladena Kašića, ki prvih devet krogov državnega prvenstva niso izgubili niti niza, s 3:0 so premagali tudi ACH Volley, so pred tednom dni doživeli hladen tuš v Kranju, kjer so proti domačim odbojkarjem osvojili le točko. Med tednom so izgubili še drugič v letošnji sezoni, ko je bil od njih boljši Projekt Varšava, zato so proti Ravenčanom, že za dvig samozavesti, nujno potrebovali zmago. Do nje so sicer prišli, vendar z veliko več truda, kot so morda pred tekmo pričakovali. Po prepričljivi zmagi v prvem nizu so v drugem popustili, kar so gostje, ki so v prejšnjem krogu doma premagali Panvito Pomgrad, izkoristili, v tretjem in četrtem nizu pa je do izraza vseeno prišla večja kakovost kamniške ekipe.

  Domača ekipa je tekmo z Ravenčani, ki jih v letošnji sezoni vodi Aljoša Jemec, dolgoletni trener v ženski ekipi Calcit Volleyja, začela odločno in zavzeto. Do prve večje prednosti je prišla na servis Jureta Okrogliča, ko je s štirimi zaporednimi točkami povedla z 11:6. Visoka prednost ni uspavala kamniških odbojkarjev, ki so po bloku Uroša Planinšiča povedli s 16:7 in po točki Lazara Bruneta že z 18:8. Gostje so svoj zaostanek prepolovili (16:21), nato prišli le na štiri točke zaostanka (19:23), vendar je vse dvome razrešil Črtomir Bošnjak, ki je izkoristil že prvo zaključno žogo.

  V drugem nizu so Kamničani še vodili s 5:3, vendar so Ravenčani na servis Bora Križaniča prišli do dveh točk prednosti (7:5). Po dveh lastnih napakah gostov so domači odbojkarji izid sicer izenačili na 7:7, toda na servis Tineta  Podričnika so gostje prišli že do treh točk prednosti (11:8), zato je Mladen Kašić vzel polminutni odmor. Kamničani so se jim približali na točko zaostanka (13:14), vendar so bili v še večjih težavah po novem asu gostov, tokrat spet št. 2, saj so zaostajali že za štiri točke (13:17). Prednost so ohranili do konca, čeprav so se jim domačini dvakrat nekajkrat približali na dve točki zaostanka, zadnjič pri 19:21, toda z dvema asoma Denisa Robide so ravenski odbojkarji prišli do kar petih zaključnih žog za izenačenje v nizih. Do njega so prišli po drugi, ko je servis Tomislava Mitrašinovića končal v avtu.

  Domači odbojkarji so po izgubljenem nizu tretjega spet začeli bolj odločno in na servis Bošnjaka povedli s 4:0, tako da je moral Jemec že zelo zgodaj vezi polminutni odmor. Z njim je sicer za trenutek zaustavil nalet Kamničanov, ki so z blokom Uroša Nikolića pobegnili za pet točk (8:3), z asom drugega Uroša v domači ekipi, Planinšiča, pa za šest (11:5). Ko so z dvema asoma Bošnjaka in uspešnem napadu Mitrašinovića odbojkarji Calcit Volleyja prišli že do desetih točk prednosti (16:6), je bil tretji niz odločen. Visoko vodstvo in daljša prekinitev sta nekoliko uspavala domačo ekipo, kar so gostje izkoristili in svoj zaostanek znižali le na štiri točke (17:21). Vseeno vodstvo Kamničanov z 2:1 v nizih ni bilo ogroženo. Do njega so prišli po lastni napaki gostov.

  Četrti niz je bolje začela gostujoča ekipa, ki je povedla s 5:2, vendar so jih domačini že na peti točki ulovili. Po dveh asih Vasje Plesca so Ravenčani še enkrat prišli do treh točk prednosti (8:5), ki jo je Pavlović z blokom izničil za novo izenačenje (10:10), nato pa je Nikolić z asom poskrbel za drugo kamniško vodstvo v četrtem nizu. Domači odbojkarji so bili nekoliko bližje deveti zmagi v letošnji sezoni, s katero so ohranili prvo mesto na prvenstveni lestvici, ko so na servis Okrogliča in napaki gostov povedli z 19:16. Jemec je vzel še svoj prvi polminutni odmor v četrtem nizu, toda po bloku Vinkoviča in zaostanku štirih točk (17:21), je posegel še po drugem. Po njem so se njegovi varovanci na servis Naceta Libnika in dveh lastnih napakah Kamničanov približali na točko zaostanka (20:19), v napeti končnici je Okroglič svoji ekipi priboril dve zaključni žogi za zmago, vendar so obe Ravenčani ubranili, tako kot tudi tretjo. Ne pa tudi četrte, saj so naredili lastno napako.

  Izjava po tekmi

  Mladen Kašić, trener Calcit Volleyja: »Trenutno smo daleč od neke tekoče igre, negotovi smo v vseh elementih odbojkarske igre, od servisa, sprejema, ki je bil prvi del sezone odličen, zdaj pa smo v težavah z vsako ekipo, ki nekoliko bolje servira. Ampak dobro, na koncu smo se izvlekli, vidi pa se, da ni tistega samozaupanja, saj delamo neverjetno veliko število lastnih napak. Preprosto se moramo vrniti na osnovne elemente in vse poenostaviti ter poskušati ne delati lastnih napak, ker nocoj jih je bilo res preveč. Neverjetno je tudi, kakšne težave imamo ob preprostih zadevah, ki se nam prej niso dogajale. Toda tako je, s tem se moramo sprijazniti, se spopasti in do prihodnje sobote to rešiti, saj nas čaka tekma z Merkur Mariborom. Dobro, vmes je še gostovanje v Varšavi, vendar moramo biti realni. Dobili so nas v Kamniku, je pa res, da so tudi oni nocoj izgubili v poljskem prvenstvu.«