Kamničanke že v finalu, na nasprotnice še čakajo

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v drugi polfinalni tekmi Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v gosteh s 3:0 (20, 23, 10) premagale domači Formis. Ker so tudi v prvi tekmi Kamničanke slavile s 3:0 (19, 23, 21), so se že uvrstile v finale, na drugega finalista pa bodo morale počakati, saj je GEN-I Volley v drugi tekmi premagal Novo KBM Branik in bo v sredo, 12. aprila, potrebna še tretja tekma v Mariboru.

  Formis – Calcit Volley  0:3 (-20, -23, -10)

  Hoče – Dvorana VŠD Hoče, sodnika: Pevc, Vrenko

  Formis: Vodušek, Škoflek (L), Cvetko 3, Šteharnik 4, Zupan (L), Godec, Uršič 3, Grubišič Čabo 10, Milošič 8, Divjak, Klavžar, Halužan Sagadin 1, Bračič 1. Trener: Miloš Milić.

  Calcit Volley: Griljc (L), Stojilković 5, Đorđević, Hutinski 11, Boisa 7, Kregar, Charuk 10, Sillah 20, Vukojević, Pucelj 11, Čižman, Banko (L). Trener: Gašper Ribič.

  Kamniške odbojkarice so na povratno polfinalno tekmo v Hoče prišle brez obolelih Anđelke Radišković in Ane Marije Vovk, a jih to ni zaustavilo na poti do finala. V prvih dveh nizih, predvsem v drugem, so se morale varovanke Gašperja Ribiča pošteno potruditi, da so zlomile odpor mlade domače ekipe, ki se je v tretjem sprijaznila s porazom. Za presenečenje pa so v drugem polfinalu poskrbele novogoriške odbojkarice, ki so doma s 3:1 (-17, 25, 22, 14) premagale Novo KBM Branik. V prvi tekmi so bile boljše Mariborčanke, tako da bo o drugem finalistu odločala tretja tekma.

  V prvem nizu so bile kamniške odbojkarice tiste, ki so prve prišle do dveh točk prednosti (10:8), po asu Lucille Charuk pa so povedle že s 15:12. Vendar se Hočanke niso predale in so z asom Julije Grubišič Čabo, toda po dveh uspešnih napadih Neneh Sillah in enem Naje Boise so Kamničanke spet prišle do prednosti treh točk (20:17). V končnici se je izkazala Charukova, ki je dosegla kar štiri zaporedne točke, zadnjo pa je dodala Sillahova za kamniško zmago v prvem nizu.

  Čeprav so gostujoče odbojkarice po napaki domačink povedle s 5:2, vodile pa so tudi še s 6:3, so Hočanke s preobratom prišle do vodstva z 11:8. Z asom Nine Stojiljković so Kamničanke izid že na enajsti točki izenačile, do novega vodstva (13:12) pa jih je popeljala Boisa. Toda odbojkarice Formisa so pred vstopom v končnico povedle z 19:17, vendar njihovo veselje ni dolgo trajalo. S šestimi zaporednimi točkami, zadnjo je prispevala Maša Pucelj, je Calcit Volley prišel vodstva s 23:19, mlada kamniška sprejemalka pa je nato izkoristila drugo zaključno žogo.

  Tretji niz je bil nato le še formalnost. Po dveh asih Sare Hutinski je bilo 8:3 za Kamničanke, po točki Charukove že 13:4 in po asu Boise 16:6. Do konca tekme so gostje prevladovale na igrišču in zanesljivo prišle do končne zmage, tako da bodo imele zdaj teden dni časa, da se v miru pripravijo na finalne obračune.

  Izjava po tekmi

  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: »Ker sta Radiškovićeva in Vovkova zboleli, nismo želeli ničesar tvegati in sta raje ostali doma. Tako je priložnost dobila Boisa, ki si, tako kot vse njene soigralke, zasluži pohvale za dobro igro. Za razliko od prve tekme smo dobro igrali v bloku in obrambi, moram pa pohvaliti tudi domačinke, ki so prva dva niza resnično igrale dobro. Zdaj se lahko v miru pripravljamo na finale. Nisem sicer pričakoval, da bi Mariborčanke lahko izgubile v Novi Gorici, vendar se s tem ne obremenjujemo. Razmišljati moramo o svoji igri in upam, da bomo v finalu lahko igrali v polni zasedbi.«